Greppade om det mesta och färgmatchade alpblommorna. Foto: privat

Greppade om det mesta och färgmatchade alpblommorna. Foto: privat

Under hela veckan med Alplöpning i Frankrike använde jag bara mina Salomon Fellraiser. Det blev 13 mil i dem och de höll måttet. Jag fick dra åt snörningen lite extra fram för att de skulle sitta tätt. Jag har rätt smala fötter som glider runt i de flesta skor, vilket jag vant mig vid och fungerar bra på platt mark, men i teknisk terräng måste skorna sitta tight.

En av de tekniska, snällare underlagen. Foto: privat

En av de tekniska, snällare underlagen. Foto: privat

Eftersom mycket av terrängen var stenig med en hel del bumlingar så var jag glad att Salomon Fellraiser har förstärkning fram, lite som känslan av skyddet från en stålhätta. Jag är nämligen världsmästare i att tjonga i saker med tårna. Vädret var varmt med runt 30-35 grader och underlaget var dammigt. Skorna blev givetvis skitiga och jag badade med dem och rengjorde dem vid två tillfällen. Eftersom jag är rädd om fötterna vill jag hålla dem luftiga, särskilt i sådan värme, och hittade ett par nya strumpfavoriter från ”Anita” (tyskt märke). De var svala, utan sömmar och kändes superbra. Blev så nöjd att jag tvättade upp dem för att få ha dem på tävlingen.