>Jag gillar att vara effektiv!

…och jag är som absolut effektivast på morgonen. Imorse ringde klockan 07.00 (sovmorgon – yihaaa!). Ur sängen in i badrummet och laddar en maskin med tvätt. Kör 25 armhävningar. Fixar frukost med havregrynsgröt och kaffe, äter med sonen och läser DN. 25 armhävningar till, laddar diskmaskinen och kör igång den. Eftersom jag har ett annorlunda möte på stan idag på morgonen så jobbade jag hemma igår kväll. Medan datorn startar nu samlar ihop alla tidningar som ska till pappersåtervinningen. Nu är klockan 8.10. Skriver detta blogginlägg. Sedan blir det ca 20 minuters arbete igen. Och 25 armhävningar – heh.

>...och hur hinner jag?Inspirerad av Träningsglädje pimpade jag min gröt med gojibär, pumpafrön, äppelmos och äppelbitar. Hade inga mandlar hemma. Perfekt energistart på dagen.

Jag känner mig sällan trött på morgonen. Ofta brukar jag även hinna med att fixa matlåda (matig omelett, tonfisksallad med bulgur eller spenatsoppa – snabbt, nyttigt och enkelt) innan jag åker till jobbet.

Jag har ett jobb som kräver rätt mycket – och jag älskar det. Det gör att jag alltid ser fram emot att komma till kontoret och att jag inte har något emot att jobba hemma på kvällen om det behövs. Jag balanserar in jobb, träning, hushåll, familj och vänner på ett bra sätt. Det ena utesluter inte det andra. Det är liksom jag. På förra arbetsplatsen tog jag mina vecko-konferenssamtal med PR-byrån medan jag var ute och sprang. De gillade det – jag hade fullt med idéer och de hakade på (fast från ett konferensrum då…).

Idag har jag fullspäckat arbetsschema som roligt nog innehåller lunch med Träningsglädje, hon jobbar med något som berör mitt yrke vilket ger både input till arbete och inspiration till träning. Ikväll är det dags för korta snabba intervaller, här kan ni läsa vad Erik och Andreas kommer att instruera mig att göra i snömodden ikväll. Så har jag 25 armhävningar kvar att göra för att komma upp i 100 stycken idag. Knasigt kul.

När är du effektivast?