När NMT-kompisen Karin fyller 50, ja då bjuder hon på träningsfest. Givetvis i fin NMT-anda och temat ”50 av allt”.

50 av allt

Som vanligt blir jag smått nervös och oroar mig i onödan innan pass jag inte tränat på länge. I dagarna två dealade jag och tänkte tacka nej, dra mig ur, banga. Men träningssinnet är smart och träningsminnet ljuvt. Således satt jag klockan 9:00 på båten ut till Tranholmen där fler NMT:are var med. Ute på ön tog Karin emot och Brutale Bruno stod och väntade på plats. Förstås. Min löparkropp ville vända om och springa lugna kilometer med vana (få) muskler, där inga överraskningar väntar – men huvudet och hjärtat ville aktivera delar av kroppen som legat i träda.

50 av allt

Den vackra, pittoreska ön blev magisk i förmiddagssolen. 17 personer anslöt till träningen och efter uppvärmning rivstartade vi med 50 burpees. Jag tappade räkningen och gjorde säkert bara 43. Eller färre… men det matchar ju den ålder jag känner att jag har 🙄. För att följa temat. Hehe.

50 av allt

Superwoman väcktes till liv i mig efter detta, och benböj, hoppande utfallssteg uppför slänt, situps, magövningar genomfördes utan fusk. Två och två samlade vi ihop 50 backintervaller där vilan var 50 tricepsdips.

50 av allt

En kan ju tro att det är klart här, men icke sa Nicke. Öbon Mona fick hoppa upp på min rygg och omvartannat bar vi varandra tillbaka till fotbollsplanen där 5 minuter axelträning skulle utföras. En sån där sjuk övning där du stör med armarna rätt ut och gör cirklande rörelser. 50 upphopp och 50 armhävningar avslutar 75 minuters träning i sann födelsedagsfiraranda.

Dagens lärdomar.

  1. Det är dumt att oroa sig över träning
  2. Det är ALLTID rätt att tacka ja till träningsevent från trevliga människor
  3. Militäträning är så sjukt roligt och skapar mersmak

Innan vi tog båten tillbaka till fastlandet bjöd Karin på godaste havre-banan-kardemummagröten och champagne.

50 av allt

Väl hemma hade jag så mycket endorfiner att jag skulle kunna springa en mil, lyfta 100-kilosvikter eller frivilligt bära bort nerstormade träd. Kände mig urstark. Men vis av erfarenhet vet jag att morgondagens träningsvärk kommer att bli svår, så avstod jag det till förmån för några avsnitt av ”Herngrens Husbil”.