Den här helgen går Arctic Ultra i Arvika. Jag finns på plats för att supporta min adept Anders som springer den långa distansen. Med i tävlingen finns även hans bror Martin (som nu leder stort i herrklassen) och Linda Bengtsson som leder damklassen. Dessa hjälper jag också.

Distanser:

  • 50 miles = 80,5 km
  • 100 miles = 161 km. Reptid 29 timmar.

Väder: Snö och -3 grader (i natt väntas det bli -7)

Banan: 10 km som springs antingen 8 eller 16 varv.

Typ av bana: Varierad terräng och ca 180 höjdmeter per varv.

Anders

Anders Scharp precis innan fjärde varvningen. Foto: privat

Anders Scharp precis innan fjärde varvningen. Foto: privat

Detta är hans första 100 mileslopp. Målet är att klara distansen. Just nu går det väldigt bra. Han har haft sitt tidschema och sina tankar kring mat. Jag har ett annat 🙂 När man aldrig sprungit 100 miles vet man inte hur man ska reagera, vad man blir sugen på i matväg och vad man ska göra när dipparna kommer. Detta är olika för alla och ”Learning by doing” gäller. Vi är här för att kolla hur Anders fungerar eftersom hans mål är att göra samtliga fyra 100 mileslopp i Sverige i år. Snart är halva distansen avklarad och då är det dags för sushi.

Linda

Linda Bengtsson. Foto: privat

Linda Bengtsson. Foto: privat

Som vanligt springer hon som en klocka. Hon äter allt man ger henne och hon verkar tycka allt är gott. Efter 80 kilometer är hon fräsh och håller både god fart och gott humör. Vegetarisk pizza är just levererad. Linda leder damklassen.

Martin

Martin Scharp med salta pinnar i munnen. Foto: privat

Martin Scharp med salta pinnar i munnen. Foto: privat

Är i sin bubbla. Springer och fixar det mesta själv. Jag har bara fixat resorb och hämtat skor i stugan. Så länge han äter och dricker så är jag överflödig. Just nu ligger han så bra till att han skulle kunna göra banrekord. Än är det långt kvar, men det ser riktigt bra ut. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa till att effektivisera tiden i depån.