>Jag får ofta frågor som ”Hur orkar du?” och ”Var får du all energi ifrån?”

Det finns 3 grundstenar till min ork.

>Om att orka

1. Träningen och människorna. Den ger mig energi – inte bara tar. Den gör mig pigg och full av adrenalin och endorfiner. Att ge allt och bli fysiskt trött gör att jag sover bra för det mesta. Jag tränar olika muskelgrupper och typer och träffar olika typer av människor/vänner/galningar/lyckliga/surpuppor. Jag gillar att vara fokuserad och känner mig pigg bara av att veta vad som väntar efter träningspasset – leendet och känslan. När klockan ringer 4:55 vet jag att det är slitigt i 10 minuter… men sen – lycka.

2. Tankesätt. Härliga Tone sa en gång ”Det är inte hur man har det, utan hur man tar det” Det passar klockrent in på mig. Jag är en positiv person som är lösningsorienterad för det mesta. Jag gillar känslor – bra som dåliga och ser detta som en gåva ”Att få känna”. Det betyder att jag är ledsen över vissa saker, men låter ledsamheten stanna i just det och inte överta hela mig. Jag försöker att vända och vrida på saker och lära mig från dem. Jag är även mentor för en tjej där vi bollar tankar och skämtsamt brukar säga ”Tänk om, tänk rätt”.

3. Mat. Bara för att jag tränar mycket nappar jag inte på syrliga kommentarer som ”Du som tränar så mycket kan ju äta vadsomhelst!”. För det är inte sant. Om jag smäller i mig tårta på eftermiddagen så är jag rätt däst och sockerstinn när jag ska springa på kvällen. Magen bubblar och jag är inte alls tip-topp. Jag är noga med vad jag petar i mig och är matglad. Jag äter massor.

Sen samlar jag på folks berättelser och universum. Både träningsmässigt, på jobbet och privat. Jag älskar att få ta del av saker jag inte hade en aning om – jag känner mig privilegiad att få ta del av just den personens berättelse. Det fyller mig med energi.

Jag orkar. För att jag är nyfiken. Jag är nyfiken på hur långt mina känslor och tankar kan ta mig. Nyfiken på vad träningen kan ge och vad mina utmaningar kan erbjuda. Nyfiken på hur kosten kan hjälpa till att bygga en evighetsmaskin.

Jag är nyfiken på livet. Och jag pumpar in energi för att vara en så stor del av det som möjligt! Sen gäller det ju att tanka energi från positiva energikällor!