Fyra timmar på fjället. Lycka. Samla ny energi, fylla själen och depåerna med syre, intryck, samtal och glädje. Lugn, ro och harmoni. Natur, skönhet och tid till eftertanke. Lycka.

Utvilad. Pigg. Glad. I mitt rätta element. Foto: privat

Utvilad. Pigg. Glad. I mitt rätta element. Foto: privat

Storstadsbrud på grönbete

Asfaltsballerinan är på grönbete. Jag är i Jämtland och firar midsommar i Storulvån med Petra precis som förra året. Hela dagen har vi spenderat på fjället på väg mot Sylarna. Solen har kikat fram i det bulliga molntäcket och vädret har växlande som sig bör på midsommar. En regnskur överraskade oss när vi var vid ett vindskydd men det drog snabbt förbi.

Petra, jag och Jonas taggade för topptur. Eller en tur på fjället i alla fall. Foto: privat

Petra, jag och Jonas taggade för topptur. Eller en tur på fjället i alla fall. Foto: privat

Att suga i sig energi från naturen har blivit allt viktigare för mig. Jag inser att jag är i mitt rätta element då jag är i löparskor utomhus. Jag är lugn och harmonisk och mina andetag går djupt ner i magen och tankarna är vackra. Jag blir nästan hög på syret och skulle vilja skutta runt på fjället några timmar till. Eller i all evighet.

Men magen kurrar och det vankas midsommarbuffé. Dessutom ska jag föreläsa för löpargänget som är här på STF Storulvån. Det blir en fin kväll. Utsikten är magnifik med snötäckta fjälltoppar. Luften är varmare än förra året (10-12 grader) och det  finns blommor på midsommarstången. Livet är lugnt. Livet är fint.

Tre ord som beskriver min sinnesstämning: Kärlek. Harmoni. Lycka.