Ni kan inte missa att springa här på Midsommar nästa år! Det är helt magiskt! Vädret idag har varit strålande med klarblå himmel, sol och värme. Vinden har stått nästintill stilla och det erbjöds två olika distanser att springa i grupp – 16 eller 25 kilometer.

Varierande underlag. Foto: privat

Varierande underlag. Foto: privat

Våren häruppe har varit kall och snön ligger kvar på sina håll. Det var utmanande och tufft att ta sig över de olika partierna upp mot Blåhammaren dit vi sprang. Ju fler stigar, snötäcken, älvar och backar vi tog oss över/genom/upp för desto mer energi fick jag i kroppen. Fjällmiljö har den effekten på mig. Smilet i ansiktet på mig och mina medlöpare var svårt att få bort. Vi stannade till ofta för att njuta av utsikten och suga in atmosfären. Vi tog en kort paus och åt lite nötter och choklad efter sex kilometer. Upp till Blåhammaren är det drygt 12.

Lunchpaus i solen efter 12,5 km vid Blåhammaren. Foto: privat

Lunchpaus i solen efter 12,5 km vid Blåhammaren. Foto: privat

Lunchen intogs i solskenet och samtalen var mysiga. Ingen tanke på tid eller rum. Ingen brådska bara närvaro. Jag hade med mig matsäck bestående av mackor med ost och rökt skinka, powerbar, ägg, chokladboll och nötter. Till detta iskallt vatten och det godaste kaffe man kan tänka sig. Allt smakar så gott utomhus. Restaurangen hade doftande gulaschsoppa som några åt.

På vägen hem släppte några loss och sprang på rätt snabbt. Jag var så överväldigad över vyerna och utsikten så att jag stannade och fotade ofta. Benen blev rätt möra ändå och jag höll igång i 4,5 timmar.

Magiska vyer. Foto: privat

Magiska vyer. Foto: privat