>Long Slow Distance med Fartökning!

Med en snittpuls på 149 avverkade jag 6k i 5:12-tempo innan det var dags att träffa Funrun och Helena utanför Grand Hotel för dagens Stockholm Halvmarathon reka. Funrun hade som tur var fixat karta med färgmarkering och ordningen på gatorna som skulle utgöra dagens pass. Dagens Nyheter ljög om vädret och jag är glad att jag inte trodde på regn och körde i korta löparbrallor och rosa löpartröjan. Ja, rosa funkar ju inte med ny DS Trainern så jag passade på när jag hade mina Kayanos istället :-). Det är viktigt det där med matchningen.

>LSD med Speed!

Solen sken från en klarblå himmel, enstaka moln syntes i fjärran. Enstaka var även luckorna vi skulle springa i bland de flanerande turisterna. Många cykelbanor nyttjades och en och annan bilväg/refug/bakgata. LSD-trippen, det vill säga Long Slow Distance-passet, gav mig en medelpuls på 140 (163), vilket är lågt och bra. Idag kändes kroppen stark och benen var rätt ivriga emellanåt. Gårdagens naprapatbesök hjälpte till – det var ett återhämtningsbesök istället för ett Jag-kommer-att-dö-för-min-rumpa-gör-så-jävla-ont! Jag fick massage, återhämtningsprogram med TNS på baksida lår, massage av vaderna och liniment och muskelsalva. När vi avverkat 10k av passet var det dags för fartökning, vi gasade på i 5:15-tempo längs NorrMälarstrand mot Stadshuset, sista hundra metrarna visade min Garmin 4:39-takt – Härligt jobbat Helena! Funrun beslöt sig för ett stadigt 5:20-tempo istället för stegrande ökning, suveränt jobbat där med.
När vi var klara med halvmaran tog jag 4k till, varav de sista 3 i 5:16-tempo. Jag känner mig stark i kroppen, har inte ont någonstans. Det bådar gott för Berlin Marathon! Snälla, goda Löparguden – låt mig vara frisk och skadefri!

>LSD med Speed!

Väl hemma gjorde jag en halvliter smoothie på Mango, banan, frysta hallon och färskpressad apelsinjuice.
Totalt sprang jag 31,2k idag. Mentalt sprang jag bara en mil, brudarna bar mig resten, löparvänner är toppen!