I söndags träffades jag, Jan-Erik, Jonas och Johan för att gå igenom kartor, bandragning, naturreservat och pricka ut på kartan var det finns sov- och vatten/matmöjligheter. Det hela gjorde mig riktigt nervös. Det kommer att vara långa etapper utan faciliteter alls att tillgå.

Jan-Eriks lilla kartbonanza. Foto: Jan-Erik Ramström

Jan-Eriks lilla kartbonanza. Foto: Jan-Erik Ramström

I grova drag är loppet indelat i fyra delar

  1. 165 kilometer hyfsad ”lätt” då det är gott om ställen att sova på och fylla på vatten och mat. Höjdmetrarna finns där men är inte oövervinneliga. Det finns fem checkpoints att passera innan den första depån med tillgång till dropbag. Vi räknar med att vara pigga och fullmatade vid starten och siktar på tre övernattningar under denna etapp.
  2. 253 kilometer till nästa depå och tillgång till dropbags med skor, mat och prylar. Här är det fler höjdmeter och längre distanser. Etappen bjuder på Naturreservat och sex stycken checkpoints. Här är planen att övernatta fem gånger.
  3. 260 kilometer till nästa Basecamp. Här pratar vi många höjdmeter och långa dagsetapper (6-7 mil per dygn). Vi måste visa oss i sju checkpoints och siktar på fyra övernattningar och tar den femte i själva lägret där dropbagsen finns.
  4. Något ”lättare” etapper men nu lär ju kroppen och knoppen vara sliten. Fortfarande en del höjdmeter att beta av och endast tre checkpoints. När den sista etappen startar har vi kommit 678 kilometer. Har vi kommit så här långt kan ingenting stoppa oss. Vi räknar med två till tre övernattningar.
Tänkbara outfits. Foto: privat

Tänkbara outfits. Foto: privat

För att lugna min nervositet och inte fastna i diskussionen om vilken GPS som fungerade bäst så gick jag och gjorde lite tävlingsklädeoutfits och testade matchningar. Skulle detta vara något att springa de olika etapperna i? Det gäller ju att fokusera på rätt grejer 😉

Jag funderar starkt på att hämta energi från mina vänner mentalt och kommer tänka på Petra Månström när jag springer i mål efter 15-16 dagar iklädd denna coola löparkjol från Powerwoman! Den är en storlek för liten men jag tror att den går runt höfterna efter 678 sprungna kilometer…

Det ska göras med stil! Foto: privat

Det ska göras med stil! Foto: privat