Nu har jag varit och hämtat upp en racercykel från Canyon som jag ska få låna att träna på inför Tour of Jämtland / Åre Challenge i augusti. Min gamla hybrid ”Nisse” (Nishiki) med pyspunka har blivit brädad med hästlängder och får stå kvar i cykelförrådet.

Låt mig presentera Kenny (Canyon)

Så vacker! Foto: www.canyon.com/se

Så vacker! Foto: www.canyon.com/se

Jag har sneglat på Canyon tidigare och faktiskt vid något tillfälle frågat min Europachef om vi inte kan lotta ut just en sådan cykel eftersom den tillverkas i Tyskland precis i närheten av vårt Europakontor… Svaret jag fick var ”Det är bara du som vill vinna den och skulle göra ditt yttersta i säljtävlingen….” Konstig inställning tyckte jag och kom mig aldrig för att beställa en.

 

It's all about details. Foto: privat

It’s all about details. Foto: privat

Nu har jag i alla fall den svarta skönheten hemma i mitt vardagsrum som den stiligaste inredningsdetaljen. Den matchar i och för sig min superduper mixer i köket från Oster färgmässigt men jag håller de två värstingarna ifrån varandra. En karl i varje rum liksom.

Cykeln är av kolfiber och väger nästan ingenting. Det innebär att, som den löpare jag är, kan jag med lätthet slänga cykeln över axeln när det blir ömt om baken och springa.

Hursomhelst är jag sjukt pepp på att få lite cykelväder och rulla ut och testa den!