Förutom att jag har fått låna världens häftigaste racercykel från Canyon så har Petra även sett till att jag ska se ut som en riktig cyklist. Med kläder från VOID såg jag superproffsig ut igår. Jag rullade ut från Kungsholmen och tog mig bort till Ekerö där resten av Stockholms cykelfantaster håller till på helgerna.

Vindjacka från VOID. Foto: privat

Vindjacka från VOID. Foto: privat

Med långa sopade, flacka cykelbanor framför mig var det lätt att öva på att växla. Det var många proffsiga som swishade förbi sammanbitet ensamma eller coolt i klunga. Jag kollade in deras kadens (antalet tramptag) och försökte härma dem så gott det gick.

De jag mötte försökte jag imponera på, slappna av i axlarna, dra in armarna och se till att inte cykla bredbent. Jag hälsade med cykelhälsningen som Robert lärt mig till dem som hälsade på mig och försökte se mer tuff än glad ut. Det gick sådär. Men i de fina kläderna på den fina cykeln kände jag mig som en riktig cyklist. Och det får ta den tid det tar att öva in sig den rätt stilen.

En annan jacka från VOID. Lite varmare, men ack så snygg. Foto: privat

En annan jacka från VOID. Lite varmare, men ack så snygg. Foto: privat

Hur klär man sig för cykling?

  • Ju bättre cyklist du är desto mer text har du på kläderna
  • Det är kallt att cykla snabbt, ha tighta vindtäta kläder
  • Det är svettigt att cykla uppför, ha luftiga kläder
  • Det är kallt om armarna när det är skugga, ha lösa ärmar
  • Det är varmt om armarna när solen är framme, lär dig hala ner de löstagbara ärmarna i farten
  • Det drar i nacken – ha buff
  • Sol, insekter och vind bråkar i ögonen – ha alltid sportglasögon
  • Cykelhandskar är ett måste.
  • Ha ALLTID hjälm

Jag hade en långärmad tröja under en vindjacka. Detta blev lite för varmt, det hade räckt med långärmad med en cykeltröja över. Jag hade riktiga cykelbyxor från VOID som har korta ben, men med lösa ben till (vet inte vad det heter) och för stilens skull lät jag de korta byxorna vara överst (annars ett stilbrott tydligen). Det blev lite kyligt om fötterna så nästa gång tar jag lite varmare ankelsockor. Jag hade varma skidhandskar… kanske inte supersnyggt, men de var i samma färg som brillor och sockor i alla fall. Alltid något.

För det är något jag lärt mig om cykling – stil är superviktigt!

Fake it till you make it – här är jag som cyklist!

Med en lätt cykel över axeln. Foto: privat

Med en lätt cykel över axeln. Foto: privat