Idag går ultratävlingen Jättelångt av stapeln mellan Grisslehamn och Norrtälje. Sträckan är 68 kilometer på ljuvliga Roslagsleden. Jag var med och sprang första året det anordnades – fantastiskt roligt. Mest kul var det nog när Zebban leder in hela startfältet i ett kafé som ligger i en lada. Så familjära är vi alltså i ultrasammanhang att vi litar blint på den som ligger i täten 🙂

Mitt första Jättelångt med Zebban och Staffan. Småregningt men härligt! Foto:privat

Mitt första Jättelångt med Zebban och Staffan. Småregningt men härligt! Foto:privat

Loppet efter sprang jag en bit med Cecilia Peterson och vi gaggade på som vanligt och följde en stig som inte alls var markerad. När vi kommer på att vi är fel stannar vi och ser att vi har halva startfältet efter oss – skrattande får hela ledet vända tillbaka några 100 meter och vi hamnade sist istället för först. Som tur är breddar sig vägen och det blir rymligare.

Loppet är helt fantastiskt och vill ni testa ultra är detta ett av mina favoriter! Idag ställer jag upp som speaker och tar emot alla löpare i Norrtälje. Har du ingenting för dig tycker jag att du kan komma dit i eftermiddag. Jag är där från 14-tiden!