Nu till sommaren står BAMM 70 som inbokat lopp. Jag och Magnus från Gotland Trail Run ska ställa upp i Mixklassen. 70 km på två dagar kan väl inte vara så svårt tänkte jag när jag anmälde oss. Vad jag sedan läste var…

 • 5000 höjdmeter
 • Orientering
 • GPS-förbud
 • Bära med sig mat och tält

Jaha. Vilken tur att jag har en massa prylar jag kan få användning för sedan i somras. Det blev ju en hel del investeringar i ryggsäck, lättviktsstavar, sovsäck, liggunderlag och frystorkad mat. Men det där med orientering…

Du blir bra på det du tränar

Träna att springa med ryggsäcken igen. Foto: privat

Jag är sugen på att göra gott ifrån mig eftersom Magnus springer lite snabbare än jag. Vi kan nog komplettera varandra där jag är uthållig är han snabb, där jag är duktig på att gå vilse kanske han vet vart vi är på kartan. Hoppas jag. Gulp. Hursomhaver blev jag lite sugen på att börja träna inför loppet och körde först 20 kilometer med Petra på lördagen och fick ihop följande på söndagen:

Du blir bra på det du tränar

Boveteplättar med pepparkakssmak, keso och björnbär. Foto: privat

 • Frukost bestående av bovetepannkakor
 • 20 kilometers löpning med ryggsäck (bara att öva på att springa med vikt)
 • Mellis med bovetepannkakor (utan keso och bär)
 • 1 timmes boxning (ifall vi skulle stöta på en björn på fjället)
 • Mellis med de resterande pannkakorna (vi har kommit överens om att äta pannkakor, och jag tog detta seriöst)
 • Letade orienteringskontroller men bommade alla i Mall of Scandinavia, vid Karlbergs pendeltågsstation och vid pappersåtervinningen. Får testa om något är riggat i skogen av någon orienteringsklubb istället…
 • Krängde på mig den obligatoriska förstärkningsjackan och hängde det svettiga pannbandet på tork på ryggan när jag tog mig hem. Kändes som jag var på kalfjället fast i stan. Eller det såg nog så ut i alla fall.
Du blir bra på det du tränar

Förbereder mig för björnjakt. Foto: privat

Då återstår bara kartläsningen då. Och orientering/navigering. Jag får hitta en nybörjarkurs i Stockholmstrakten.