Ni har säkert varit med om det. Du är ren, har deo och sätter på dig träningskläder. Efter att ha svettats ett tag börjar tröjan stinka. Det handlar inte om att DITT svett luktar, utan det är materialet i tröjan som stinker. Det kan vara allt ifrån billiga finishertröjor till dyra märkesträningskläder som luktar riktigt illa.

På väg ut i sommarvärmen. Foto:privat

På väg ut i sommarvärmen. Foto:privat

Jag har fått testa en luktfri tröja från Polygiene som samarbetar med olika märken. Tröjan jag testade i lördags kväll när det var som varmast och kvalmigast kommer från Patagonia.

Nu i morse hade jag den på militärträningen utan att tvätta eller skölja upp den emellan. Innan passet luktade den ingenting. Och efter passet…

Doftkoll efter 75 svettiga minutrar. Foto: Jonny Lahdo

Doftkoll efter 75 svettiga minutrar. Foto: Jonny Lahdo

Luktade den faktiskt ingenting! Det funkar!

Eftersom det kommer att gå 3-4 dagar tills vi kommer till våra dropbags på Trans Pyrenéerna så kan det vara trevligt för näsan och medtävlande om våra tävlingskläder inte stinker. Jan-Erik har även han fått testa en tröja från Polygiene / Patagonia. Den har en petroliumblå färg som jag gillade skarpt. Dessutom matchar den till hans skor som han ska tävla i – inte en nog så viktig detalj!

Foto: privat

Foto: privat