I helgen var jag och en väninna i fjällen där vi deltog på Body & Soul på Högis (Högfjällshotellet Sälen). September och oktober är mina mest hektiska arbetsmånader, där jag får tvinga in avkoppling eller hel bortkoppling. Jag kom hem lugn och riktigt trevlig. Money and time well spent!

Body & Soul - en fjällweekend med 200 tjejer

Utbud av aktiviteter

Yoga, utomhusträning, vandring, löpning, friidrottsövningar, meditation, bubbelprovning, föreläsningar… ja, inte behövde man ha tråkigt. Det gick att boka in sig på det mesta, men jag valde att springa själv. Det är min meditation. Upp på Kungsleden och tillbaka – rutten var så mysig att jag valde att springa den en andra gång samma dag. Befriande med hög, klar luft och öppna vidder. Ro för själen.

Body & Soul - en fjällweekend med 200 tjejer

Vi valde att åka upp redan på torsdag kväll och sov en natt i Gammelgården. Jag jobbade med finaste utsikten på fredagen och tog en frisk PW på lunchen. Klockan 15 drog sedan allt igång och jag hann med följande aktiviteter under helgen

 • Vandring 1h
 • Bubbelprovning
 • Middagsbuffé
 • Morgonjogg på fjället
 • Cirkelträning utomhus
 • Föreläsning om coachning
 • Yoga
 • Föreläsning om ekologisk hudvård
 • Kvällsjogg på fjället
 • Tjejmiddag för 200 pers
 • Morgonmeditation
 • Blåbärsplockning (tog en timme för mig själv på fjället)

Trots så många aktiviteter blev det aldrig stressigt och lugnet och närvaron var hela tiden skön i kroppen.

Body & Soul - en fjällweekend med 200 tjejer

Foto: Susann Wilson

Det här med yoga

Många säger att löpning och yoga är bästa kombinationen. Jag har testat yoga så många gånger och jag har inte fastnat. Ju mer folk tjatar på att jag ska yoga, desto värre motstånd får jag i kroppen. Men när jag rullade ut mattan och mötte Malin Schultz – då ändrades min inställning totalt. Inget flum, bara vackert. Det positiva från lördagens yoga gjorde att jag skippade morgonjoggen och körde meditation med Malin på fjället. Helt magiskt i blåsten.

 

Mat och fest

Body & Soul - en fjällweekend med 200 tjejer

Foto; Susann Wilson

Anna Sunneborn föreläste och gav sån energi att ordet ”maaaagisk” undslapp mina läppar flera gånger. Dessutom bjöds det på stand-up av Therese Sandin och föreställningen ”Tjockis”. Inte ett öga torrt och välsminkat efter skrattattackerna. Till detta bjöds det dessutom fantastisk mat. Frukost, bubbelprovning och all mat höll hög standard och kändes långt ifrån massproducerad. Till och med tjejmiddagen med trerätters för 200 personer höll måttet!

Body & Soul - en fjällweekend med 200 tjejer