>…för en som har myror i brallan.

Jag är en ganska aktiv person. Jag gillar att röra på mig, tycker inte särskilt mycket om att sitta stilla. Jag städar hellre köket än att titta på TV. Jag har ett skrivbordsjobb men sitter sällan, utan har bordet höjt och står upp. Jag har svårt att stressa upp mig – i alla fall på ett negativ sätt. Jag gillar när det händer saker och att ha mycket att göra helt enkelt. Plus att jag älskar utmaningar – jag drivs av utmaningar. Jag kan till och med göra en utmaning av att gå och fylla vattenflaskan på jobbet! Hur rimmar detta med viloperiod?

Nu har jag haft en ganska intensiv träningsperiod från januari. Fokus har legat på löpning (drygt 200 mil), men jag har kunnat peta in BodyPump, lite spinning, Core och dans.

Nu är det dags för den där vilan. Jag trodde/tror att det räcker med att jag tar bort mina långpass på söndagarna för att få vilan. Då går jag ju ner i antalet sprungna kilometer och får vila. Väl??? Men som Benet så snällt påpekade ”9 pass under viloperiod låter mycket”.

Och visst låter det mycket. Men jag har mitt eget sätt att se på det…förstås.

Normal träning tycker jag är 1-2 timmar per dag.
Om jag nu kör 30-45 minuters spinningpass + 30 minuter core så räknas det som ett pass. Puh! Där sparade jag genast 2 pass. Alltså är jag nere i 7. Sen ser jag BodyJam som likvärdig med dans på krog. Vem går hem och registrerar en danskväll på Funbeat? Alltså räknas det som skoj snarare än träning (eftersom jag aldrig går ut och dansar). Då har jag alltså 6 pass i veckan. Om jag skulle köra två pass på samma dag: tex Bodypump och löpning (helt olika typer av träning) så drar jag ner antalet dagar till 4 dagar i veckan.

Och att träna 4 dagar i veckan måste ju anses som vila om jag egentligen hade räknat med att träna 9 dagar i veckan…?

Fråga? Räknas Yoga som träning? Jag såg att jag glömt peta in det i min hektiska viloperiod…