Fantastiska Stockholm! Staden är magisk och att träna och kämpa för en mara är något speciellt. Så många energier och människor på startlinjen.

Asics Stockholm Maraton 3 juni 2017

Don’t run – fly! Asics bjöd på undrehållning under uppförslutet på Västerbron. Foto: privat

SÅ MYCKET ENERGI

Som jag skrev i inlägget för Kungsholmen Halvmaraton kan peppen från någon vara avgörande – kanske ett ord får en trött löpare på bättre tankar, eller ge den där extra energin. Jag gick all-in som påhejare idag med några korta treminuterspauser då jag drack kaffe eller vatten och startade sedan mitt hejande igen. Alla räknas.

TILLSAMMANS MED IF LINNÈA

Asics Stockholm Maraton 3 juni 2017

Bestämda tider, bestämd energi. Bestämd löpare. Foto: privat

Det är en grym sammanhållning och ”familjekänsla” i IF Linnéa. Vi har valt att heja fram alla, och vår klubbkamrater lite extra. Här langar vi också energi som löparna bestämt i förväg. Den allmänna peppen uppskattas runtom och vi blir ofta kommenterade i lopp för vår fantastiska hejarklack. Det ger energi att ge andra energi.

GILLAR DU PEPPEN?

Asics Stockholm Maraton 3 juni 2017

Rasmus – Sveriges i särklass bästa peppare! Går under namnet #skyltmannen Foto: privat

Alla gillar inte peppen och att bli påhejad. Jag hoppas dock att offrandet av min röst och mitt magstöd givit fler energi än det har irriterat. En rutinerad hejare/peppare är @raznu som dyker upp på alla stora lopp! Min dotter har honom som ”favoritgubbe”.

Sprang du maran och är du nöjd?

Asics Stockholm Maraton 3 juni 2017

Tvåvarvsbana – ja då ser man folk två gånger förhoppningsvis. Foto: privat

Eftersom vädret var helt perfekt för bra tider kan jag tänka mig att många gick ut hårt och inte riktigt fattade hur den nya bansträckningen skulle påverka – backen uppför Lundagatan gjorde Västerbron till en promenad, men med tunga ben därefter som resultat. Många rutinerade löpvänner väggade idag.

Hur gick det för dig?