Fantastiska Stockholm! Staden är magisk och att träna och kämpa för en mara är något speciellt. Så många energier och människor på startlinjen.

Don’t run – fly! Asics bjöd på undrehållning under uppförslutet på Västerbron. Foto: privat

SÅ MYCKET ENERGI

Som jag skrev i inlägget för Kungsholmen Halvmaraton kan peppen från någon vara avgörande – kanske ett ord får en trött löpare på bättre tankar, eller ge den där extra energin. Jag gick all-in som påhejare idag med några korta treminuterspauser då jag drack kaffe eller vatten och startade sedan mitt hejande igen. Alla räknas.

TILLSAMMANS MED IF LINNÈA

Bestämda tider, bestämd energi. Bestämd löpare. Foto: privat

Det är en grym sammanhållning och ”familjekänsla” i IF Linnéa. Vi har valt att heja fram alla, och vår klubbkamrater lite extra. Här langar vi också energi som löparna bestämt i förväg. Den allmänna peppen uppskattas runtom och vi blir ofta kommenterade i lopp för vår fantastiska hejarklack. Det ger energi att ge andra energi.

GILLAR DU PEPPEN?

Rasmus – Sveriges i särklass bästa peppare! Går under namnet #skyltmannen Foto: privat

Alla gillar inte peppen och att bli påhejad. Jag hoppas dock att offrandet av min röst och mitt magstöd givit fler energi än det har irriterat. En rutinerad hejare/peppare är @raznu som dyker upp på alla stora lopp! Min dotter har honom som ”favoritgubbe”.

Sprang du maran och är du nöjd?

Tvåvarvsbana – ja då ser man folk två gånger förhoppningsvis. Foto: privat

Eftersom vädret var helt perfekt för bra tider kan jag tänka mig att många gick ut hårt och inte riktigt fattade hur den nya bansträckningen skulle påverka – backen uppför Lundagatan gjorde Västerbron till en promenad, men med tunga ben därefter som resultat. Många rutinerade löpvänner väggade idag.

Hur gick det för dig?