Just nu är jag inne i värsta flytet! Löpningen går lätt och jag och Petra hade vårt snabbaste långpass på månader i lördags, vi sprang på känsla och kollade klockan först när vi stannat. I snacketempo runt Kungsholmen och Södermalm kapade vi kilometertiden med närmare 20 sekunder – båda på topp! Visst har våra fartpass mellan de lugna långpannorna gett resultat. Och starkare har jag nog blivit.

På tal om stark

Formtopp!

Genom skogen med stridsbälte och lagkamrater bärandes på bår med kamrat på. Foto: Richard Sundberg

Jag måste dela med mig av min eufori! Militärpassen har på sistone varit så grymt roliga och motiverande. Jag ställer gladeligen klockan på 5:05 för att ta mig till Östermalms IP och köra 75 minuter träning. Det enda du behöver göra är att följa instruktionerna på uppdrag som är allt mellan 30 sekunder och några minuter. Att orka ge järnet i varje övning är sjukt peppande. Visst har jag mina svaga punkter, men just nu är jag tokstark både mentalt, piggt och fysiskt.

Formtopp!

Blicken! haha vilket fokus. Foto: Richard Sundberg

Favoritinstruktören just nu är Phil, som på härlig engelska varierar uppdrag, bestraffning och beröm så att passet är kul och jobbigt rakt igenom. För mig startade helgen redan i fredags morse på hans pass där vi fick bära runt varandra på bår, ha viktväst/stridsbälte, transportera stockar, traktordäck och oss själva till diverse platser. Små korta uppdrag och mina armar darrade som asplöv och jag hade problem att få stocken upp på axeln till slut och bar den likt ett barn i famnen. Skönt mörbultat är passet plötsligt slut. Då känns det ungefär som att 20 minuter har gått.

Jag njuter av formtoppen några dagar, sedan är det dags för nedträning en gång till innan GAX den 8 juli – då är jag på topp nästa gång!