Jag är en av 8 löpare som ska låna ut mina ben under Stockholm Marathon till barn med funktionshinder. Det är 3 barn som deltar, och vi är 8 löpare som delar på uppgiften. Allt anordnas av Glädjeknuff. Det är fint av Stockholm Marathon att låta oss delta – och det är stort för de som sitter i vagnen och får vara med om att ”springa” maran.

Här springer Jan-Eric & Co Lidingöloppet med Glädjeknuff. 3 mil kuperat. Foto: privat

Här springer Jan-Eric & Co Lidingöloppet med Glädjeknuff. 3 mil kuperat. Foto: privat

Vad är Glädjeknuff?

Glädjeknuff är en ideell förening med målet att ge funktionshindrade barn och ungdomar löparupplevelser i rullande form. Vi är ett gäng entusiastiska springare som erbjuder äventyrslystna unga riddare stunder att minnas, från utkiksplatsen i joëlettens säte (en snabbrullande och terränggående enhjuling till rullstol, som förs framåt av två löpare).

Vad är en Joëlette?

Här sitter barnen säkrade med nackstöd, spännen och bälten.  Foto: http://www.tiaiutoio.org/joelette.html

Här sitter barnen säkrade med nackstöd, spännen och bälten. Foto: http://www.tiaiutoio.org/joelette.html

Joëlette är en enhjulsterrängstol som har handtag fram och bak. Det kan vara upp till 4 personer att manövrera kärran (Vi kommer förmodligen vara 3 åt gången). Den tar sig fram i alla typer av terräng vilket gör det möjligt för rörelsehindrade att delta på tuffare terrängturer, vara med på vandringar eller som nu – delta i ett löplopp. Joëletten väger inte så mycket och är lätthanterlig. Du kan hyra en om du vill ut i skog och mark med någon som är funktionshindrad.

Vill du hjälpa till?

Klart att du kan! Antingen blir du stödmedlem för 200kr per år, eller så donerar du en summa du själv tycker är värd att avstå till förmån för att Joëletterna ska rulla och ta med funktionshindrade barn på lopp framöver.

Mer information om medlemskap eller donationer hittar du här.