Jag kan vara sjukt envis och surt inbiten på vissa områden. Men eftersom jag vill bli en bättre människa, utveckla mig och  öppna upp för nya saker har jag valt följande ord för  2016:

  • Nyfiken
  • Förväntansfull
  • Engagerad

Många har tjatat på mig att börja med yoga eftersom jag lever ett rätt hektiskt liv med tusen saker inbokat. Ju mer folk tjatar, desto mer anti blir jag. Till slut avskyr jag ordet, kläderna och allt vad de frälsta försöker locka med. Att vara nyfiken på saker är inte att stänga dörrar. Därför gick jag med på att boka in ett yogapass på SATS Stureplan med Johan 07:00 i morse. Och jag måste erkänna att det var sjukt bra övningar för mina stela höfter! Det som tog emot var dock mina söndertrasade knän som fortfarande är blåa och svullna efter fallet förra fredagen, så alla övningar kunde inte göras obehindrat. Jag kan helt klart tänka mig att lägga till ett yin yoga pass varje vecka för att öppna upp höfterna.

Vig som ett kylskåp. Foto: privat

Vig som ett kylskåp. Foto: privat

För jag tror på höften!

Vår hållning, vårt löpsteg och vårt rörelsemönster kommer från höften. Min svaga vänsterhöft gav mig en hälsporre på höger fot. Bara att stärka upp problemområdet. Ju mer vi sitter stilla desto mer drabbad blir vår höftböjare och området kring det. För mig är det viktigt att hela tiden jobba med styrka för höften och rörlighet. Det sistnämnda har jag väl inte direkt prioriterat.

Och det är just höften som Yin Yoga fokuserar på!

Följande text finns att finna på Yoga-guiden:

Yin yoga är ingen ny yogaform, utan bygger på Tao yogans väl beprövade kinesiska övningar. Det är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin delar som bindvävnad, leder och ligament. Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Man utför alla övningar på golvet och man håller varje position mellan tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.

Vill du läsa mer information om Yin Yoga kan du göra det här.

 

Min fredagsgrogg blev en Yin&Tonic. Lite smått yr kan man bli av att öppna upp sina sinnen.