Vad har choklad och löpning med varandra att göra?

Kanske är det så att du får energi av choklad så att du kan springa. Eller att du springer för att förbränna kalorier så att du kan äta choklad?

IMG_1648

Hur det än ligger till så älskar jag choklad och det här är min favoritsort. Jag låter den smälta i munnen och njuter stort. Oavsett om jag springer eller inte så äter jag choklad. Kikar man lite närmare på denna förpackning så kan man läsa ”Fairtrade”. Det är här kopplingen till löpning kommer in för mig. På två sätt

  1. Min klubbkamrat Johan som också springer marathon har varit ordförande i Fair Trade. Vi köper alltid rättvisemärkt kaffe till IF Linnéas styrelsemöten och jag försöker kika på symbolen på andra produkter för att välja etiskt privat. Tur att min favoritchoklad bär symbolen.
  2. Det finns ett gäng som springer tillsammans som heter Fair Trade Runners. De håller till på flera ställen i Stockholm

Fairtrade Runners söker fler löpare

fairtrade runners

Fair trade Runners är en community för löpare som tar ställning mot orättvisor. De springer för en bättre värld för alla. Har du ingen klubbtillhörighet tycker jag att du ska gå med för en god sak och för löpningen!

Denna community kommer förutom avhandla frågor kring orättvisor även prata löpning. På sikt kommer det tröjor, mössor, och annan löprelaterad utrustning som du kan ha för att visa ditt ställningstagande på fritiden, träning och tävling. Vi har redan idag ett antal kostnadsfria träningstillfällen med utbildade löpcoacher runt om i Stockholmsområdet (bla Upplands Väsby, Kungsholmen, Hammarbybacken och Ursvik). Löpcoacher för övriga landet är under rekrytering. Nu på vintern bedriver vi skid & skridsko skola.

Vi har som mål att finnas representerande på alla större löpevent med deltagare, supporters, egna samlingsplatser och depåer.

Om du är intresserad att gå med så sök på ”Fair trade Runners” på Facebook.

Vad är Fairtrade?

logo

När du som konsument väljer Fairtrade-märkta produkter bidrar du till att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor, genom kriterier för högre löner och ett minimipris som överstiger produktionskostnaden. Detta, tillsammans med långsiktiga handelsavtal, ger trygghet för alla dem som inte har så stora marginaler att leva på. Läs mer här.