Först och främst riktar jag detta inlägg till min egen PT Camilla Ringström, men jag vet att ni är fler där ute som gör samma grymma jobb. Tack, tack, tack! Vi har jobbat ihop i ganska många månader nu och jag är starkare än någonsin. Du har tagit reda på mina behov och hjälpt mig bygga upp mina svagheter, förstärka mina styrkor och anpassat träningen efter vari träningsprogramet jag ligger.

Fixar truckar och skuldror i solnedgången. Foto: privat

Fixar trickar och skuldror i solnedgången. Foto: Anna Markelin

Du tar dig tid. Du ser mig.

Jag ramlade illa på Sandsjöbacka Trippel i januari. Jag snubblade på en sten och föll hårt på knäna rakt ner på is och stenar vilket gav rejäla svullnader och ömma knän. Jag kände efter om något gått sönder och litade på min känsla och fullföljde loppet med ytterligare 142 kilometer efter fallet.

Två veckor senare kom blåmärkena. Mitt högra knä läkte snabbt, det tog bara fyra veckor, men vänsterknät såg ut att få en extra knäskål då och då :). Jag fick inte ont när jag sprang eller tränade, däremot fick jag ont när jag gjort för många knäböj (typ några hundra) eller när jag gjorde utfallssteg med hopp. Dessutom fick jag ont när jag satt stilla för länge och jag tar faktiskt min vila på fullaste allvar. Jag lovar.

Jag kollade upp knäna hos läkare

Ingenting var fel eller av. Inga problem med menisk eller knäskålen.Det tar bara lite längre tid att läka när man kommer upp i min ålder. Och ja, det tar längre tid att läka när man fortsätter att träna och inte låter bursiter/bursor/ellervaddetnuheter få vila. Inga hoppande utfallssteg eller tusen benböj på två veckor. Suck. Sluta köra pass med PT? Nejdå. Camilla kommer till undsättning och kör träning med gummiband för höft, axlar, skulderblad, vingar, triceps, biceps, bröstmuskler, pannben och vilja.

Det finns ju fler muskelgrupper än ben. Foto: Anna Markelin

Det finns ju fler muskelgrupper än ben. Foto: Anna Markelin

Du gör skillnad!

Till alla er som är PT – Ni gör skillnad. Tänk vad ni pushar och motiverar oss, får oss att fortsätta där vi egentligen vill sluta. Ni hjälper till att se långsiktigt och vad som är bra för oss som individer.

Jag gillar min PT skarpt. Att hon kan så mycket, att hon bryr sig och att hon är sjukt inspirerande med sin kunskap. Vad gillar du mest hos din?