Jag är nummer 54 (femtiofyra). Min nummerlapp är skapad och det börjar pirra ordentligt i magen inför sommarens äventyr.

IMG_2699

Trans Pyrenéerna. 898 km. 55.000+ höjdmeter. 400 timmar.

Den sista anmälningsavgiften är betald. Friskintyg med EKG, pulsformler, blodanalys och blodtryck med OK-stämpel från läkare är ordnat och inskickat. Jag har signerat dokument där jag lovar och svär att respektera naturen, leden och inte skräpa ner. Jag går med på att bli fotograferad hur svettig och dålig-hårdag jag än har under loppet och att bilderna får användas i kommersiellt syfte. (Jag tror att det var det jag signade för jag kan inte ett ord franska). Alla försäkringar är ordnade.

Den svenska delegationen pratar utrustning. Just nu är ämnet regnkläder. Det handlar om vikt och storlek. Det handlar om prylar. Jag hänger med och testar. Vill vara väl förberedd och håller just nu hårt i mina Haglöfs-kläder från serien L.I.M (Less Is More).

Jan-Erik studerar kartor, vilket är min svaghet. Jag nöjer mig med denna och tänker ”Hur svårt kan det vara?”

Från Medelhavet till Atlanten. Visst ser det lätt ut? Bild: Transpyrenea.fr

Från Medelhavet till Atlanten. Visst ser det lätt ut? Bild: Transpyrenea.fr