Foto: Hans Berggren

Foto: Hans Berggren

Jag tipsade om att hitta motivation häromveckan och föreslog Temaveckor. Jag tyckte idéen var brilliant trots att jag hittade på den där och då. För säkerhets skull kluddade jag ner teman i min kalender. Jag tänker såhär att om jag fokuserar på något bra eller nytt (eller nygammal bra vana) så kan jag smyga in den goda vanan att bli till vardag eller rutin. Då behöver jag inte gå All In – vilket gör att man ofta faller platt och inte gör något. Så mina vänner, en veckas test/fokus/många olika övningar kanske gör att jag tar med mig en liten förändring som gör mig till en bättre människa, starkare löpare eller motivator.  Följande Temaveckor/Fokusveckor har jag bestämt mig för:

Vecka 42: EGO / EKO

Körde cleanse (5 dagar) och har bara ätit ekologisk mat. Snällt mot mig. Tar med mig den ekologiska delen och tiden jag lagt på avkoppling/nedvarvning/EGO

Vecka 43: Mage / Mage

Eftersom cleansen gjort att jag är renare och känner mig tipp topp ska jag fokusera på att ge den bra saker denna vecka. Mycket grönsaker, fisk och nyttigheter. Jag tänker dessutom köra magövningar varje dag. 4×25 situps + sidoplanka, lägger till lite magövningar på gymet. Som liten bonus har jag utmanat Bertil att köra 4×25 benböj / 4×25 armhävningar och 4×25 tåhävningar också…

Vecka 44: Ben / Upplevelse

Jag är i New York hela nästa vecka med dottern och goda vänner. Ska njuta och träna benen varje dag genom sköna morgonjoggar och specifika benövningar. Upplevelse och närvaro är fokus. Behöver semestern.

Vecka 45: Fokus sömn och återhämtning

Jag kommer hem från USA efter 10 dagars semester och ska vidare till Playitas efter 4 dagar. Våga vila och ha återhämtning står som fokus.

Vecka 46: LÖPNING och öppenhet

Jag är på Playitas och kör ultra med fantastiska människor. Förhoppningsvis har jag smugit in en hel del bra saker från de föregående veckorna och är nu en stark och laddad Evighetsmaskin. Under denna vecka kommer jag att lära mig miljoner saker genom möten med andra människor.