leden

Idag har jag sprungit etapp 1-4 på Sörmlandsleden tillsammans med Jan-Erik. Det är vi som ska springa Trans Pyrenéerna ihop sommaren 2016 så vi tänkte att vi skulle träna tillsammans någon gång i månaden fram till loppet.

Jan-Erik och hunden Vanja. Foto: privat

Jan-Erik och hunden Vanja. Foto: privat

Jan-Erik har sprungit mycket på Sörmlandsleden, men jag har bara sprungit den under tävlingen SUM (50km). Det är roligt med små utmaningar när träningsschemat behöver innehålla mycket tid ute och en och annan kilometer i distans. Uthållighetsträning för Evighetsmaskinen. Jan-Eriks ultrahund Vanja hängde med stark och ivrig.

Leden markeras orange, underlaget var varierat. Foto: privat

Leden markeras orange, underlaget var varierat. Foto: privat

Vi startade i Björkhagen och skulle springa till Rudan. Vi brydde oss inte så mycket om hur snabbt vi sprang idag, utan njöt av det fina vädret och gick där det behövdes. En del spångar var hala och det var ispartier här och var. Jag valde att springa i Icebugs vilket var bra även om de inte behövdes hela tiden, de blir ju liksom inte stumma i skogen där det är relativt mjukt, trots tjälen.

Vi tog ett snabbt stopp i Alby för att fylla på vatten och gå på toaletten och sprang sedan vidare för nästa snabbstopp i Tyresta.

Energimässigt för dagen hade jag laddat med dubbel portion bovete-och havregröt med extra kokosolja i, 2 ägg och en riskaka med jordnötssmör, 1 resorb, 1 liter vatten. Det höll jag mig mätt och energirik på i 2 timmar. Sedan smaskade jag i mig 3 Cliff Power bars och 2 liter vatten (lite i minsta laget) och började inte bli hungrig förrän vi hade 20 minuters löpning kvar till Rudan.

En hel dag ute i solen! Bästa underhållningen! Foto: privat

En hel dag ute i solen! Bästa underhållningen! Foto: privat

Denssa etapper mäter ungefär 36 kilometer men vi hade parkerat en bit bort så jag samlade ihop 37,2 kilometer terränglöpning och 5,5 timmars sol i ansiktet. Nöjd, småhungrig och glad tog jag bilen (som jag parkerat i Haninge igår kväll) hem för att äta ett stort lass lax, potatis och grönsaker.