Staffan gnuggar geniknölarna och kollar batteritider på våra GPS:er. Foto: Privat

Staffan gnuggar geniknölarna och kollar batteritider på våra GPS:er. Foto: Privat

Måndagkvällen ägnades åt att reka banan inför Trans Scania som startar ute i havet på en brygga i Bjärred (nära Lund) och efter ca 2 mil ansluter på Skåneleden och Österlenleden. Vi kommer att springa 12,3 mil rakt över Skåne till Haväng där vi når nästa hav. Sedan ska vi navigera oss tillbaka samma väg.

Via kartor har vi nu rekat de orter, byar, naturreservat, leder och vägar vi ska springa på. Precis som när vi sprang GAX 100 miles tillsammans har vi nu gjort små kort med de orter vi ska passera så att vi snabbt märker om vi är fel. Vi kommer att ha kartor med oss, samt banan nedladdad i Staffans GPS. Hängslen och bälte, samt sunt förnuft.

Apropå det sunda förnuftet. Det försvinner rätt snabbt efter 30-40 timmar och det är bra att falla tillbaka på en enkel vägbeskrivning ”Passera/korsa väg 11 mot Lövestad”. Även den smartaste killen i klassen kan få lite otur med tankarna när den fysiska ansträngningen tar ut sin rätt och hjärnan är potatismos.

9 dagar kvar. Ni hänger väl med? Jag kommer att uppdatera Instagram (marathonmia13), Twitter (marathonmia12) och MarathonMia på Facebook.  Ett och annat blogginlägg här poppar nog upp.