Äntligen september! Hösten kom över en natt och jag älskar det! Jag älskar årstider. Därför summerar jag sommaren: juni-juli-augusti i ett inlägg.

Juni

Förväntansfullt väntande på Fotrallygängare. Foto: Daniel Roxvret

Förväntansfullt väntande på Fotrallygängare. Foto: Daniel Roxvret

Hela denna månad andades Fotrally. Som lagkapten ville jag fixa så mycket bra saker jag kunde till laget, med sponsoring av lite kläder och prylar samt peppra dem fulla med bra information och förberedelser. Nu är det ju inga gröngölingar i laget, utan fem fullblodshästar som levererar det dom ska helt enkelt. Vi mötte målet och tog hem lagsegern. Vår ambition var att få en lagtid på 60 timmar – och laget levererade hela 66 timmar. Två i från landslaget traskade på slutet och jag, tillsammans med Roxen, var med till the bitter end. Som segrare stod Fredrik Forsström som tillsammans med Jonas Davidsson fick den vackra rekordtiden på 87 timmar och 45 minuter. Har du inte sett segervideon så gör det! Den är så värd sin minut! Vill du läsa mer från deltagarnas upplevelser gör du det här. Jag och Petra Månström körde den årliga Midsommarlöpningen på Storulvån. Fantastisk fjällmiljö som vanligt!

Juli

En av hängbroarna mitt i loppet. Tjejen bakom mig såg grymt stark ut i början men kom in en hel timme efter mig. Foto: privat

En av hängbroarna mitt i loppet. Tjejen bakom mig såg grymt stark ut i början men kom in en hel timme efter mig. Foto: privat

Då juni var en lugn månad för mig med mycket vila, lite träning och massor av böcker var det dags att kolla benens status. Jag drog iväg till Frankrike med Bonjour Trail och hade 9 underbara löpdagar i alperna. Hann riva av mitt livs första riktiga traillopp – Trail des Passerelles du Monteynard. Fattade först på startlinjen att loppets namn betydde ”Hängbroarnas traillopp”. Dessa dagar mötte jag höjdrädslor, tuggade höjdmeter och fick reda på vad stela lår innebär. Ett gott förspel till nästa års utmaning Trans Pyrenéerna.

Augusti

Glada, nöjda och tillfreds i mål. 46:21 lyder den nya tiden. Foto: Jan-Erik Ramström

Glada, nöjda och tillfreds i mål. 46:21 lyder den nya tiden. Foto: Jan-Erik Ramström

Cykelloppet Tour of Jämtland gick i konkurs så jag kom till start på Trans Scania (246 km) med fräsha ben. Jag och Staffan persade med 3 timmar och kom in som tredje ekipage på loppet. Vi är sjukt nöjda – hela loppet finns i en, två, tre, fyra, fem, sex delar här på bloggen. När jag ändå var i farten tackade jag JA till mitt livs första cykellopp (Vätternrundan 2010 borträknad – det var bara en 40-årskris). Petra, gravid i 7:e månaden, och jag, med 25 mil i benen, var noviser men fick mersmak för det där med cykel. Helt fantastiskt! Vi har redan bestämt oss för att köra nästa år!

Jag och Petra lyckliga i mål. Inte slut, bara törstig. Foto: Jonas Hansen

Jag och Petra lyckliga i mål. Inte slut, bara törstig. Foto: Jonas Hansen

Periodens:

Ekonomi

Jag lägger inte pengar på onödiga saker. Jag shoppar inte loss inför hösten i klädbutikerna som jag gjort tidigare. Jag väljer att lägga mina pengar på bra, ekologisk och glutenfri mat, ibland fina viner och prylar/attiraljer/plagg för fysisk aktivitet (våtdräkt till exempel). Detta gör att jag känner att jag är i rörelse framåt i mitt liv. Framåt på ett medvetet sätt.

Kärlek

Gör lika ont när man är 45 som när man är 15. Och är lika ljuvlig. Denna sommar har jag förstått vilka som står mig nära, vilka som bryr sig om mig och vilka som jag inte bör lita på. Kärlek och engagemang  till medmänniskor är något jag alltid kommer att ta på största allvar. Jag har fått vara med på bröllop och fälla tårar, och höra min mammas mans kärleksförklaring till henne (efter 28 år tillsammans). Jag tror på kärlek. Den finns och den kommer.

Arbete

Just nu har jag ställt mig i tur och skapat mitt flyt. Det går fantastiskt bra efter en tuff vår och lugn sommar. Jag är energifylld, motiverad och superinspirerad. Jag jobbar med ett fantastiskt team och älskar att gå till jobbet. Det är inte alla som känner så – gör inte du det? Byt jobb eller karriär, du spenderar alldeles för många timmar där för att vantrivas.

Böcker jag har läst/lyssnat på

 • Läst klart Shantaram
 • Den andra kvinnan, Therese Bohman
 • De förklädda flickorna i Kabul, Jenny Nordberg
 • Munken som sålde sin Ferrari, Robin Sharma
 • Valkyriorna, Paolo Coelho
 • Den Magiska Gnistan, Kajsa Ingemarsson
 • Dyngkåt och hur helig som helst, Mia Skäringer
 • Svinalängorna, Susanna Alakoski
 • Hjärnkoll på vikten, Gunilla Eldh, Martin Ingvar
 • Hångla Mer!, Klas Hallberg
 • Alltings början, Karolina Ramqvist
 • Mental grundträning, Lars-Eric Uneståhl
 • Folk av en främmande stam, Louise Boije av Gennäs

Plus en hög med böcker som ligger kvar på landet utan att jag listat dem.

Resor

 1. Vackra alper i Frankrike – utgångsstad Annecy, sedan runt i 5 bergsmassiv
 2. Fantastiska Finland – Helsingfors
 3. Stensvik utanför Strömstad. Min plats på jorden. Kärlek.