Oslagbar Hälsa(Maya) bjöd på matlagningsevent igår. Rawfood stod i fokus. Det var egentligen Petra som skulle dit, och jag vara hennes sällskap – men Petra fick förhinder och jag traskade dit själv – intresserad av bra mat som jag är.

Härligt röd kombucha som välkomstdrink. Foto: privat

Härligt röd kombucha som välkomstdrink. Foto: privat

Välkomstdrink på kombucha, en liten lingon och chilishot samt en banan/avokado/acai röra satte fart på våra smaklökar, på Foodlab där vi höll till. Jag teamade upp med Mikaela, Maria och Valeri för att börja laga kvällens rawfoodlasagne.

Mikaela, Maria och Valeri i mitt matlag. Foto: privat

Mikaela, Maria och Valeri i mitt matlag. Foto: privat

Det var enkelt att fixa och inte alls så meckigt. Vi valde att inte tillaga den i ugn på låg värme, utan åt den färsk som den var. Det var hurgottsomhelst därför bjuder jag på receptet!

Vill du lära dig att laga Rawfoodmat så kör Maya just sådana kurser vid fyra tillfällen i september. Kolla in här.

Raw Lasagne

3 – 4 personer

Lasagneplattor: 3 st zucchini 

Skala först bort skalet av zucchinin, hyvla sedan breda lasagne remsor med en osthyvel. 

Pinjeost: 2 dl pinjenötter, 1 dl vatten, 1 msk citronsaft, 1 krm salt.

Mixa allt i en mixer.

Tomatsås: 12 soltorkade tomater, 2 tomater, 1 röd paprika, ½ rödlök, 2 vitlöksklyftor, 1 msk olivolja, 1 ½ tsk torkad basilika, 1 ½ tsk torkad oregano, 1 tsk citronjuice.

Mixa alla ingredienser i en matberedare.

Spenatfyllning: 7 dl färsk eko bladspenat, 1 msk kallpressad olivolja, 1 krm salt

Finhacka spenaten i en matberedare. Lägg i en skål, tillsätt olivolja och salt. Låt stå 5-15 minuter. Lägg spenaten i ett durkslag och pressa ur vätskan med baksidan på en sked.

Garnering: Färsk basilika & oliver

 

Gör så här: 


Förbered lasagne plattorna först. Lägg sedan de åt sidan och gör därefter i ordning spenat fyllningen först, sedan pinjeosten och sist tomatsåsen  
Nu kan du börja med lasagnen genom att lägga ett lager med zucchiniplattorna i botten av en form. Bred ut pinjeost och sen tomatsås. Därefter klickar du ut spenatfyllningen. Lägg sedan ett lager med zucchiniplattor till, fast nu på tvären. Fortsätt att varva zucchini, pinjeost, tomatsås och spenat tills den tar slut.

Servera lasagnen med en gång eller ställ in i torkugn, eller vanlig ugn på 45 grader, i allt från 2–6 timmar så blir den ännu godare.

Vi fixade en grönsallad med valnötter och dadlar att servera till. Enjoy!