Henrik Byström är en snabb kille som både cyklar och springer (han tränar säkert en massa annat också). Han har sitt förflutna i rodden och har god träningsvana. Just nu tränar han för att springa Bydalen fjällmaraton 50 kilometer i sommar.

Henrik pustar ut efter 10 intervaller upp för Granholmstippen på Järvafältet. Foto: privat

Henrik pustar ut efter 10 intervaller upp för Granholmstippen på Järvafältet. Foto: privat

Just nu är han 42 år och sprang Tunnelloppet på just 42 minuter. Där satte han en ribba för hur han vill springa i livet. Han vill klara 50 minuter när han är 50, och 80 minuter på milen när han är 80 år. En mycket fin plan tycker jag!

Just nu är jag ett år för ung för min miltid. Men jag växer snart ikapp mig. Jag tänker också ha som mål att springa milen på 80 minuter när jag är 80.