Traditionen har varit att köra ett tufft pass på midsommaraftonsförmiddagen tillsammans med Petra Månström och Anneli Friberg. Petra och jag har varit de två senaste midsomrarna i Storulvån och kutatn. Nu befinner sig fysvännerna på annan ort så jag hakade på Jonas Davidsson som skulle träna 20 vändor i Hammarbybacken. Han ska också springa Trans Pyrenéerna.

Jonas efter 10 vändor. Foto: privat

Jonas efter 10 vändor. Foto: privat

Uppvärmning fick bli 3,5 kilometers löpning till Hammarbybacken där Jonas redan kört 10 vändor. Vi gick uppför och sprang utför. Benen kändes pigga trots förra helgens 13 mil och 3700 höjdmeter. Idrottsmassgen i onsdags gjorde susen.

Linnéagänget på toppen. Foto: privat

Linnéagänget på toppen. Foto: privat

På toppen mötte vi IF Linnéagänget som sprang backen upp. Förstås. Där kollade jag och Jonas på hans packning. Hans träning var med full rygga, den han ska ha i Frankrike om knappt en månad. Vi har lite olika tankar kring regnkläder, sovunderlag och energi. Vi är alla överens om att vi måste få ner vikten så mycket som möjligt. Att hitta fler användningsområden för en pryl är bra. En regncape kan bli kudde, vara vattenavvisande under liggunderlaget eller faktiskt tjänstgöra som den regncape den är, mot regnet. Den skyddar dessutom ryggsäcken vilket jag nu saknar i min uppsättning tävlingsprylar.

Inte Liemannen - utan Jonas i regncape. Foto: privat

Inte Liemannen – utan Jonas i regncape. Foto: privat

Det blev 5 vändor upp för backen för mig, sedan joggade jag en bit hem. Kroppen återställd och jag kan träna på som vanligt.