Så sammanfattar jag Söder Runt. En tävling som går på Södermalm kvällstid och nu i lördags. Loppet är 10 km och IF Linnéa är funktionärer för evenemanget.

Ett roligt lopp med After Run i form av pizza och öl som ingår i anmälningsavgiften.

Två sura tanter, ett gäng griniga gubbar och tusen leende löpare!

I shorts. Det blev kallt när himlen öppnade sig en timme senare. Foto: tillhör Söder Runt

Vädret startade kvavt med närmare 20 grader och jag kom glad dit i shorts och skulle ansvara för säkerhet, avspärrningar och framkomlighet på kilometer 8 och 9 av loppet – vid Reimersholme, Pålsundsbron och Långholmsbron. Med mig hade jag ett gäng rappa funkisar som hjälpte till. Vi försökte så trevligt det gick att informera fotgängare och cyklister men det finns alltid sura tanter och griniga gubbar som skriker ”Det här är en cykelbana och här ska jag cykla” eller ”Jag bor faktiskt här!”, eller ”Spring i skogen era jävlar” och cyklar fram och tillbaka över avspärrningarna. Vi lyckades dock undanhålla olyckor och förbi oss kom närmare tusen glada, taggade och trötta löpare. Med 800 meter kvar till mål stod jag och hejade mig hes, höll koll på trafiken och blev dyngsur i regnet som kom efter 45 minuter.

Vill du springa ett roligare lopp – testa Söder Runt nästa år!