>Idag var det blött värre!>En helt normal start på veckan?

Vilken tur att jag fick köra med denna badmössa!

Dagens utmaning – var tyst. Det är en svår utmaning för mig som pladdrar hela tiden. Jättesvår. Men jag blev tyst när jag fick gasmasken över trynet. Men jag fick inte ha den på mig hela tiden, bara två gånger under passet. Idag fick vi varsin ny kompis… en sten som vi skulle bära med oss hela tiden, antingen över huvudet, rakt framför oss eller mot bröstet. Min Sten var platt och hyffsat lätt. Han hängde med mig och ramlade inte på min skalle en enda gång. Tack för det Stene! Stene var dessutom lite lättare än Bruno att bära runt på, fast sämre på att uppmuntra.

Eftersom passet skulle vara blött valde jag kläder som inte skulle bli för tunga och mina Asics Noosa, tackar Magda Gad för tipset – de är lätta att springa i lera och bäckar med.

>En helt normal start på veckan?

Tuffa Bruno hade hittat Sveriges lerigaste led som han tyckte vi skulle köra lugn löpning, brottning och tunnellöpning i. Stene hängde med hela tiden och blev rätt lerig och hal till slut. Eftersom veteranerna fick köra i ena ledet och vi nykomlingar i det andra blev det inget ”du-väljer-vem-du-vill-brottas-med” så jag fick snällt ta och bli grisgeggig genom en snabb manöver av Alex. Fast då hade jag lite snällt precis mejat ner Åsa. Favorit-i-repris genom grodhopp och lerlöpning hann vi med innan det var dags att krypa i rör.

Jag har lite problem med trånga utrymmen där jag inte har kontroll, men jag tvekade inte ens. Jag bara kurade ihop mig och kröp i det långa röret medan det iskalla vattnet blötte ner det sista som varit torrt. Som tur var fick vi snabbt hämta vår kära stenar och jogga igång värmen innan det var intervall/tröskel/träsk-löpning i bäcken. Stene vilade vid kanten och jag tjoffade på. Klaffs, klaffs, klaffs. Upp till knäna i gyttja och Peppning från Bruno som drev flocken framåt. Härlig småjogg tillbaka till Östermalms IP med Stene över huvudet, sköna avslutande upphopp och sedan var 75 minuter till ända.

När jag nyduschad (fortfarande med en svag träskdoft…) och med avsköljda träningskläder väl förpackade i säckar, hoppade in i bilen fick jag mess från Naprapaten: sjuk. Ajdå. Nu ignorerar jag alla tips, hemkurer, bassningar och kör min Voltarenkur. I alla fall idag och imorgon.

***********************************