Igår lanserade löpargruppen Rundays grundare en löpskolningsapp som ska förbättra löptekniken för såväl motionärer som elitlöpare. Appen är den första i världen av sitt slag och grunderna är hämtade från friidrottens beprövade löpskolningsövningar. 

Lisa och Charlotte visar och berättar pedagogiskt hur övningen ska gå till. Foto: Fredrik Wannerstedt

Lisa och Charlotte visar och berättar pedagogiskt hur övningen ska gå till. Foto: Fredrik Wannerstedt

Charlotte Karlsson, elitlöpare och en av grundarna till Runday, berättar att både hon och Lisa Nauclér kommer från en friidrottsbakgrund, där löpskolning är ett viktigt inslag i träningen. ”Under de senaste fyra åren har vi tränat tusentals motionärer i löpning och sett vilka otroliga framsteg de gör genom att lägga till löpskolning i sin träning” berättar Charlotte vidare.

IMG_7811.JPG

Appen består av 33 övningar fördelade i nio paket varav de två första är gratis. Paketen är anpassade efter löparens nuvarande nivå med tydliga rekommendationer gällande svårighetsgrad och fortsatt utveckling. Detaljerade filmer, informativa texter och grafiska element med tydliga instruktioner hjälper användaren att utföra övningarna på rätt sätt.

”Vårt mål med appen är att löpare, genom övningarna, ska utveckla en bättre löpteknik och därigenom öka sin effektivitet, styrka och snabbhet samtidigt som de blir mindre skadedrabbade” säger Lisa Nauclér, även hon elitlöpare och grundare av Runday.

 

Foto: Fredrik Wannerstedt

Foto: Fredrik Wannerstedt