Måndaglunch brukar jag och kollegan Johan spendera på varsin spinningcykel. Vi ”tävlar” om vem som kommer längst. Jag har vunnit en gång av 25 typ. Vi tänkte ta vår utmaning till en ny nivå, så när vi var ute på gemensamma kundbesök häromdagen bokade vi in ett lunchpass på SATS Signalfabriken i Sundbyberg. Efter rekommendation av en annan kollega (Tortyr-Peter) skulle vi leta upp en viss Georgy Dias-Johnson. Vi hittade honom och han bjöd på…

Bevis på att vi letat upp rätt instruktör. Foto: privat

Bevis på att vi letat upp rätt instruktör. Foto: privat

Prformance Hi Intensity

Som nykomlingar fick vi dispens att köra 14 resp 16 kilos kettlebells till Thruster, svingar och de övningar vi behövde vikter till. De andra mer rutinerade utövarna hade 20, 24 och 28 kilo. Jag förstår inte hur de grejade passet med de vikterna, själv darrade armar och ben tidigt och rumpmusklerna hotade att krampa.

14894618_10155362995748332_105766845_o

Vi hade 20 minuter på oss att genomföra övningarna ovan. Vi fick vila i övningen men inte gå vidare till nästa förrän den första var klar. Jag var klar några få minuter innan klockan ringde men det gav ingen extra vila – nej, upp i roddmaskinen och köra vidare tills tiden var slut.

3 minuters vila sedan 25 thrusters med två utfallssteg x 25 och 500 meter sprintrodd.

Helt slut efter passet. En skön känsla. Foto: privat

Helt slut efter passet. En skön känsla. Foto: privat

Betyg: 5  Jag älskar verkligen att träna stenhårt, intensivt och fokuserat med övningar som dessa. Jag gillar att någon annan bestämmer och jag bara kör. Kroppen var härligt matt efteråt och träningsvärken sitter i än.