>Så mjukt det nu är att slänga de dallriga löparbenen över sängkanten 4:55 på morgonen…hade poatatismos i skallen och hann inte ens klart med DN-krysset innan vi skulle iväg till Militant Måndagsträning.

>Mjukstart på en intensiv veckaHär är Sofia, med mig hack-i-häl under ett pass förra veckan. Imorse var det mycket ljusare! Lovely! Fotograf: Sussi Sivan.

Hade nöjet att kicka igång veckan med ny instruktör – Niklas. Ombyte förnöjer. Vi körde löpning varvat med styrka. Väl framme vid Uggleviken parade jag ihop mig med väna Sofia – hon skulle få jobba idag tänkte jag… vi körde skuggboxning, kullerbyttor, trädapa och annat smått yrslande och pulshöjande i snön. Inser att jag är en usel morsa som inte lärt min son ordentliga kullerbyttor, vilket visade sig när jag sneglade dit – men det är ju tur att han får möjlighet att öva sig nu i vuxen ålder. Vi delade in oss i en intensiv och en mesig grupp. Jag var mesig. Vi fick sedan i respektive grupp springa upp och ned för backe, fram och tillbaka i djupsnö – däremellan styrka… 21* armhävningar, 21* situps* 21* benböj med parkamrat på ryggen. Väna Sofia fick hela 64 kg Mia på ryggen att kämpa med. Sen körde vi samma styrkeövningar *15 och avslutningsvis *9.

När detta är klart, och vanliga människors väckarklockor ringer därhemma så… var det dags för ytterligare en omgång springa backe och springa i djupsnö. Nya 21 / 15 / 9 gånger övningar – rygglyft, grodplanka, tåhävningar där väna Sofia fick 65 kg Mia på ryggen (1kg vätska MÅSTE jag ha pumpat in i mina vader under passet – för de brann!). Sista djupsnölöpet fick man bestämma om man ville ta polarna i brandmannagreppet och springa…

Instruktör Niklas sa: ”Det är jävligt coolt och starkt att köra sista med polaren över axeln”. Och vem vill inte vara cool och stark? Jag slängde upp väna Sofia över axeln och pulsade den sista biten. Yey.

Dumt att sluta när det är roligt, så lite skottkärra fram och tillbaka och hoppande skottkärregång fick avsluta styrkedelen innan tillbakalöp till Östermalm.

En skön mjukstart på min INTENSIVA vecka där jag ska ge allt på intervallerna… snackade med Miranda om det igår – Att man ofta springer intervallerna för långsamt och långpassen för snabbt. Nu är jag ju sjuuuuukt duktig på att springa långpassen långsamt så intervallerna ska banne mig smaka på mitt pannben denna vecka! Dags att bli lite allvarlig i min träning. Glatt och galet allvarlig.