Vad saker jag får reda på när jag skrapar på ytan!

Våra gäster häromkvällen tipsade om en massa bra ställen att springa i skogen på. Utforskade dessa lite närmare och gick såklart fel. Fel behöver inte betyda något dåligt i min värld, utan att jag faktiskt får se andra saker och ställen som jag inte tänkt mig. Rätt vanligt för mig då jag har noll lokalsinne. Detta är något jag ser som en positiv bonus. Extra kilometer på kontot och en och annan rädsla att bemästra (idag var det ilskna hundar – förvisso i bur).

Berg, skog och hav. Nya platser så nära jag ändå varit hela tiden. Foto: privat

Berg, skog och hav. Nya platser så nära jag ändå varit hela tiden. Foto: privat

Jag har fått tips om följande

  • Långtur på skogsvägar/stigar till Dynekilen över ett berg
  • Torstens 800 meters terrängintervaller i slackmota 2 km härifrån (Har bara hört Rune Larsson säga det om motlut tidigare, men även Torsten har hållt till i Trollhättan)
  • Skogsrunda med stig och obanad terräng via tekniskt kalhygge
  • Bergslöpning (har kollat men är skeptisk till att springa ner för den branta klippan…)

Nu vill jag ju hinna testa något av passen innan jag åker till Stockholm.  Det ska regna och blåsa rejält i morgon eftermiddag/kväll, men jag har jobb och videomöten hela dagen så jag kan inte smita tidigare. Som tur är har jag terrängskorna med och en jacka som jag ska utvärdera i regnrusk – blir ju toppen att få göra det i verkligt tjuvaväder! Kanske ska hålla mig till stigarna inom en mils radie i alla fall så att jag inte hamnar vilse innan mörkret faller. För pannlampan är hemma i Stockholm.

När sprang du på en ny löprunda senast?