Jag springer ofta med adepter, där alla har olika farter. Jag ser aldrig några problem med att sakta ner tempot, jag är där för att coacha och får samtidigt samla kilometer. Jag har inte riktigt förstått varför någon är nervös för att springa med mig. Jag har heller inga problem att springa med de som är snabbare, jag bara lär dem springa långsamt och tar coachningen ”on the run”. Aldrig har jag varit rädd och nervös för min långsamhet. Förrän nu – när jag själv blev supernervös över att cykla med min adept Lisa. Jag tänkte att jag var på tok för långsam. Att hon skulle få dålig träning…

Prestationsångest

Jag hade bokat in att cykla med Lisa i Strömstad på söndageftermiddagen. Hon är ödmjuk med sina prestationer men jag hade fått nys om att hon cyklat tjejvättern, halvvättern och hela vätternrundan på samma vecka. GULP! Tänk om hon var så rapp att jag inte skulle hinna med? Tänk om jag skulle bli ensam på en landsväg där jag aldrig varit och inte hittar. Tänk om mina ben skulle bli trötta? Jag slängde iväg ett oroligt sms ”Jag är skitnervös för att cykla med dig”. Då slog det mig hur andra kanske känner när jag bokat pass med dem.

Här vinkar Lisa adjö efter vårt pass. Jag är glad och tacksam över nya erfarenheter. Foto: privat

Här vinkar Lisa adjö efter vårt pass. Jag är glad och tacksam över nya erfarenheter. Foto: privat

Det var helt onödigt att lägga energi på att vara orolig för att vi inte skulle kunna cykla tillsammans. Det gick finfint och jag samlade ihop ytterligare 72 kilometer på Härda-Häcken-kontot. Jag fick dessutom se massor av nya små ställen i min omnejd. Det här med cykel öppnar ju helt nya dörrar för att lära mig känna omgivningarna! Jag vågade dessutom cykla över en bro utan att bli illamående.

Lärdom

Lägg energi på rätt saker. Som att vara glad över att få träffa någon som kan något annat som du inte kan, att lära sig nya saker eller se nya platser. I fortsättningen ska jag vara tydlig med de som blir lite nervösa av att springa med mig så att de slipper oroa sig i onödan.