Häromdagen var jag på ett pressevent som tidningen Kurera anordnade. De bjöd gästerna på en varm kopp guldmjölk som smakade som en flytande kanelbulle. Mina tankar gick direkt till skidbacken eller en dag ute i snön. I tidningen fanns receptet och jag gjorde i ordning en varm kopp till frukost idag. Allt för att boost mitt immunförsvar nu två veckor innan tävling.
Gurkmejan har antiinflamatoriska och antioxidanta egenskaper samt sägs mjuka upp ömmande leder och hjälpa till att rena levern. Mer om detta får du läsa i tidningen – här kommer receptet!
Flytande kanelbulle
- 1 tsk gurkmejapasta*
- 3 dl valfri osötad mjölk
- 1/2 tsk mald kardemumma
- 1/2 tsk flytande vaniljextrakt
- en nypa cayennepeppar
- 1 tsk ekologisk kokosolja
- 1/2 tsk honung
- lite kanel och ingefära om du gillar
Låt alla ingredienser utom kokosolja och honung sjuda upp och bli varmt. Ta kastrullen från spisen och rör ner kokosoljan och honungen. Voila – en varm flytande kanelbulle som gör gott i kroppen!
* Gurkmejapasta: 1/2 dl gurkmeja, 1,5-2 dl vatten, 1/3 tsk svartpeppar. Blanda och förvara i kyl, håller ca 2 veckor.
Det låter så äckligt att jag måste smaka…. Det blir dagens projekt. Håll tummarna för att jag överlever 🙂
haha – du som älskar kanelbullar!
Hej!
Använder du malen gurkmeja till gurkmejapastan? Eller har man färsk?
oj – visste inte att man kunde få tag på färsk. Jag körde malen.