Jag kan svenska, engelska och behjälplig tyska. Jag kan några fraser på spanska. Därför tänkte jag att hur svårt kan det vara med The language of Love – franskan! Slängde in den senaste Q&A från organisationen kring Trans Pyrenéerna i Google translate…

******************************************************

snacka franska

Vänligen frågor om obligatorisk utrustning (jag undrar ännu mer nu!):

IFRÅGA
Den förteckning som förordning som kläder ger en vindjacka och ponchos (jag har inte FÅTT någon vindjacka, jag fick betala min själv!). Dessa ledare måste ha speciella egenskaper? (såklart! Färgmatchad och framförallt snygg! Eller vilka ledare pratar de om?)
Det behövs tabletter för rening av vatten? Du kan hittas i början av loppet? (Måste jag vara en vattenreningstablet? Jag har klätt ut mig till ko, kyckling, bläckfisk, Iprenmannen, ängel och rallyförare – men aldrig till en vattenreningstablett. Eller räcker det med att jag gömmer mig innan och vi leker kurragömma och någon hittar mig? För jag ska hittas?)
Nu den viktiga punkten. Som jag förstår det, måste vi börja med 6000kcal av mat och lämna baserna stilleben med 6000kcal (då undrar jag VAR jag lämnar mina stilleben? För basen kan jag lämna hemma, den står fint bredvid min oanvända trumpet). Hur de beräknas? För början vi tar våra livsmedel, men att lagra block av liv (outch! – jag hoppas att jag fortfarande anses fertil och kan lagra dessa liv), finner vi de produkter som erbjuds eller organisation måste ha 6000kcal i vår väska som vi kommer att finna grunden för livet? (Vad ska organisationen lägga i min väska som skall hitta grunden till liv. Och VAR. Jag trodde vi skulle springa i Pyrenéerna inte på Mars)
Mattan du lägger i din sovsäck är obligatoriskt? (Min yogamatta får inte plats i sovsäcken. Men jag har en fin musmatta, kan den duga?)
Dagen före avresa (måndag 18/7) kan du äta något som erbjuds av organisationen av lägret vid Fort Bellegarde? (Typ en bit av taknocken?)
Första hjälpen-kit som ska innehålla? (Relevant fråga)
Den 64ST Garmin GPS elektronisk kompass gäller som bindande kompass? (Ah! Lets go fetish! 50 shades of Grey och en Garmin på det!)
Tack