För att påskynda återhämtningsprocessen efter High Coast Ultra, och för att få ner svullnaden i benen så bokade jag in mig på Idrottsmassage hos PernillaSportmedicin på Södermalm i onsdags.

Mannen på bilden är inte jag. Foto: urklipp från OMM's sida på Facebook

Mannen på bilden är inte jag. Foto: urklipp från OMM’s sida på Facebook

Pernilla springer också ultra, kör Triathlon och har tränat med mig både i IF Linnéa och på Nordic Military Training. Hon är kunnig och hennes massage och koppning av vaderna gjorde att jag redan dagen efter var av med stelheten. Nu har jag bokat in ännu ett besök innan Pyrenéerna så att jag är fit-for-fight när det är dags. Att kombinera naprapatbesök med idrottsmassage är en bra investering i en tränande kropp. Min naprapat har många år sagt att jag ska gå till massör mellan besöken hos henne, vilket jag försummat. Jag är glad att jag gick till Pernilla – hon ska få ta sig an mig efter Äventyret också.

Om idrottsmassage

Idrottsmassage är en mer djupgående massage med mer fokus på specifika muskler som belastas extra mycket. Lämplig att gå på vid spänningar och stelhet både efter och innan idrottandet. Koppning är en liten kopp som med vacuum suger tag i bindväven och aktiverar blodgenomströmningen.

Vill du boka tid hos Pernilla gör du det här