Tjänsteresor ger chans till miljöombyte. Ibland har det varit till ett kallare Finland. Burr. Denna vecka befinner vi oss utanför Barcelona i Tarragona. Trots regn och långa konferensdagar har jag lyckats klämma in träning och bra sömn.

Där det finns hav finns det ofta en strandpromenad

Strandpromenaden. Foto: privat

Stranden som är tom och strandpromenaden intill. Foto: privat

Den som är här sträcker sig säkert två mil bort och passerar andra små byar. Hade jag haft mer tid hade det blivit ett långpass, men 12 kilometer fick räcka. Att fylla på öronen med havsbrus, lungorna med frisk syrerik luft efter nattens regn och skosulorna med sand som blåst upp räcker länge för löparsjälen.

Hitta möjligheter

En närmare 800 meter lång backe. Mumma för lår och rumpa. Foto: privat

En närmare 800 meter lång backe. Mumma för lår och rumpa. Foto: privat

Eller se dem. Vi är närmare 1000 personer här och har fått fördela oss på två hotell. Givetvis bor jag på hotellet som ligger en bit från Convention Center. Det blir en skön promenad på en kilometer rakt uppför. Den backen hade jag gärna sprungit lite backintervaller i! Många av mina kollegor ojar sig över promenaden dit, en del tar till och med taxi. Gratis motion är bra motion – och tänk vad olika vi kan tänka om just en backe. Jag ser det som något positivt och en möjlighet till träning.

Nu ska vi iväg igen, de andra åker hem och jag ska vidare till Coach Ken i Nerja – där finns det tydligen fler backar, så jag kommer nog få känna på mjölksyra.

Tar hjälp av våra kroppar och varandra för att få till ett bra träningspass. Anna ligger i plankan och jag kör armhävningar. Vid kameran: Linnéa

Tar hjälp av våra kroppar och varandra för att få till ett bra träningspass. Anna ligger i plankan och jag kör armhävningar. Vid kameran: Linnéa

Första dagen hade vi en timme på oss innan middagen. Mitt team bytte snabbt om till träningskläder, sprang 10 minuter ner till stranden som uppvärmning och körde 15 minuters styrketräning innan vi sprang tillbaka. Ombytta och klara mötte vi de andra i restaurangen. Mycket piggare och gladare efter att ha suttit stilla en dag. Hitta möjligheter eller skapa dem.