>och Helena till Hagaparken.

Söndagmorgnar brukar innebära sovmorgon, stor frukost, tid för korsordslösning i DN, ladda inför långpasset som startar vid 11-11:30. Berlin Marathon startar 09:00 på morgonen den 28 september, vilket känns otroligt tidigt. När Britta föreslog att söndagens långpass skulle starta 8, kompromissade jag fram 8:30.

IF Linnéabrudarna Britta, jag och Helena möttes vid Centralen och joggade långsamt iväg mot Brunnsviken. Helena sprang ett långpass igår och tänkte bara hänga med en bit. Vi sprang via Odenplan ner mot Norrtull. Vi tog promenadbron över den stora korsningen och sprang ner mot Hagaparken, här vek Helena av och sprang upp mot Koppartälten och bussarna. Jag och Britta fortsatte runt Brunnsviken. Vädret var precis perfekt för löpning, molnigt och lagom varmt, luften var lättandad och underlaget snällt. Mina ben och min kropp var stel efter veckans 3 kvalitetspass så det lite långsammare tempot passade mig perfekt. Idag ville jag ha kilometer och lärde mig tygla min vilja att köra dem snabbare. Jag och benen njöt av det sköna 6-minuterstempot, sällskapet av Britta (och Helena). När vi kom tillbaka mot City visade vår gemensamma runda 16 km, jag vek av mot Kugsholmen för att lägga till en mil. Britta sprang vidare mot Söder. Utan att tänka på det ökade jag tempot något och låg på 5:30-5:35-fart, saktade ner igen och lade till ytterligare en kilometer på slutet.

Totalt: 27 km
Tid: 2:40:10
Puls: 146 (161)

Imorgon börjar jobbet igen, chefen kommer på besök från London så spänande dagar väntar – kanske rentav får med henne på en morgonjogg på tisdag!?