>…det här med löpning är trots allt inte bara att snöra på sig skorna!

Det krävs en hel del för att känna sig som en löpare, eller att börja kalla sig löparnörd. Jag har förstått att vara löparnörd är något vackert. Självklart. Men vad skiljer löparnörden från vanliga joggmotionärer? Är det tiden vi lägger ner på att läsa Runner’s World, testa fram de bästa Compressionsstrumporna, hitta de optimala löparkläderna som inte skaver? Är det jakten på antal kilometer, kapande av sekundrar eller rentav bara habegäret av en stor skopark? Kan det vara så att svetten efter löparrundan känns lite extra bra, att de stumma benen känns lite extra duktiga eller att de då och då upplevda Runner’s high ger oss ett fantastiskt lyckorus som vi ständigt strävar efter?

Svett, framgångar, nederlag, endorfiner, skador, fel skor, rätt skor, snygga byxor, praktiska (mindre snygga) byxor, tid…tid…tid, löparsnack, löparbloggar, löparvänner, alternativ träning, rehab…teknik, koordinationslopp, öka tempot, ett varv till, intervall, fartlek, uppjogg, nedjogg, Garmin, GPS, jakt…jakt…jakt, Backintervaller, bloggar. Forum, Iternet, lopp, tävling, träning, kvalitetspass, långpass. Kortdistans, inspiration, motivation, skor…skor…skor. Lätta skor, snabba skor, tunga skor, röda skor. Ut igen, ut trots snö, ut trots regn. Spring i värme, stretch, ont i rumpmuskeln, stel i vaden, ömma benhinnor, spyfärdig… kapa tiden, spring längre, spring fler gånger.

Jag har i alla fall hamnat i löparträsket. Jag känner mig hemma bland folk som pratar löpning – oavsett om de springer i 7-minuterstempo eller 4:15-takt. Jag gillar andra människors framgångar och lider med dem i skadeperioder. Jag känner mig stolt att tillhöra en klubb och som en riktig nörd när jag pratar med mina icke-löpande vänner.

Första veckan i augusti sprang jag 7,4 mil. Jag har totalt sprungit över 160 mil sedan januari. Jag har tagit hjälp av underbara IF Linnéa, en skvätt Team Stockholm Marathon plus min envishet. Nu ska jag bara vässa kroppsformen till Berlin Marathon. För löpningsträningen finns redan där.

Vad tycker du utmärker en löparnörd? (Eller annan träningsnörd?)