Min skopark slits rätt fort. Förra året köpte jag ett par Asics när jag var i New York som skulle bli mina allround-mata-kilometer-skor. Dem känns lite för klumpiga och jag är inte helt nöjd. Men de är snygga. Häromdagen klickade jag hem dessa sköningar (rea på Sportamore).

Nike Zoom Pegasus 32

Foto: Sportamore

Foto: Sportamore

Det är första gången jag testar Nike Pegasus, som är deras bestseller år ut och år in. Glad i hågen tog jag mig hem tidigt för dottern utbrast när hon fick höra att jag köpt nya löparskor ”Åh! De måste testas! Vi springer tillsammans för det var över en vecka sedan jag sprang!”

Snopen mamma är sen i hallen, missar dojjorna. Foto: privat

Snopen mamma är sen i hallen, missar dojjorna. Foto: privat

Förväntansfullt och med omsorg väljer jag kläder som ska matcha de rosa läckerbitarna. När jag kommer ut i hallen håller Elin på att snöra på sig skorna. Mina skor. Mina nya Nike Zoom Pegasus. Jaha, det var det hon menade med att ”vi” skulle testa dem. Jag bytte löparbrallor och matchade till mina gamla Adidas Adizero Adios istället och tittade på mina skor när de pinnade fram längs gatorna på Kungsholmen.

Jag tror att hon gillade dem. Foto: privat

Jag tror att hon gillade dem. Foto: privat

Skoutvärdering kommer alltså vid annat tillfälle.