Kanske börjar jag bli för gammal?

grit

Jag hade anmält  mig att träna ett lunchpass på gymet idag. Jag ville köra styrketräning för hela kroppen i ungefär 45 minuter. Anmälde mig till GRIT Strength. Det stod 45 minuter men visade sig vara 30 minuter.

Halvstressar iväg från ett möte, byter om och slänger mig in i salen. Jaha, det ska vara skivstång, matta och extra vikter. Jag frågade en tjej om lite tips och alla verkade ha rejält mycket vikt på stången så jag utgick från att det var korta repetitioner eller stora muskelgrupper.

Jag hinner precis fixa iordning mina prylar innan musiken sätter igång. Jag tappar fokus direkt. Skrikig musik ljudar ut från högtalarna och var 30:e sekund är det dags att byta övning. Jag tycker att mina annars så korta, tjocka taxben nu var alldeles för långa för jag hann inte ner i benböjen innan det var dags att vara uppe igen. Min kassaskåpsosmidige kropp kom inte ner djupt i sidoböj, jag var uppe när alla var nere, jag var nere när alla var uppe. Och folk hade koll. Totalkoll. Var 30:e sekund bytte de från stång till att ta en vikt, till att kräla på golvet, till att göra armhävningar och vips stod de med skivstången och pushade den ömsom upp, juckandes ömsom ut och åt sidan och hitochdit. Jag var lycklig när jag fick in 2 övningar med rätt teknik. På 30 minuter hann vi göra tvåtusen benböj, axelpress, frivändningar, hoppande squats, burpees, utfallssteg åt sidan och framåt och med vikt och med oss själva… Lägg till några minuter i planka och fällknivssitups. Puh.

Jag blev så förvirrad att håret krullade sig. Svetten dröp och benen skakade. Jag kände mig gammal och trög. Jag gillade inte musiken.

Jag hatade det.

Var det dålig träning? Nej

Kommer jag att få träningsvärk? Ja

Därför måste jag testa igen. Denna gång med rätt inställning när jag kommer dit. Inte stressad från möte. Beredd på musiken (som säkert ska vara peppande och inte skränig) och ha alla prylar nära till hands.