>Hoppade över morgonens tänkta pass på 13km med 3 tusingar. Hur trotsig jag än kände mig igår så var det liksom bortblåst imorse och min ömmande skinka bad mig ta det lugnt. Vaddå hoppa över förresten, jag har bara flyttat det. Tills imorgon kväll eller lördag kanske.

Var hos naprapaten vid lunchtid för att få min dom om skinktillståndet… eventuell piratkopia av Ichias? En Piriformis i kläm? Allmänt sätesknorr? Jag fick lägga mig på mage och hon sa direkt utan krumilurer – din högra sida (höft och rumpa) är supersvullen – det blir nålar! Jag hatar nålar. Jag tar aldrig bedövning hos tandläkaren eller på BB för att jag är så fruktansvärt spruträdd. Fast jag har i och för sig varit mer hos tandläkaren än på BB. Jag blev kallsvettig om händerna och andades lugnt. Jag överlevde nålisättningen.

Hon knådade ryggen medan nålarna kämpade med en alltför spänd rumpmuskel, med hjälp av vibrationer. Efter nästan en halvtimmes vandalisering av min kropp togs nålarna bort och det var tid att justera den sneda ländryggen (med lite snett bäcken). Hon knöt ihop mig och knakade ut mig, nu är jag justerad och klar. Borde fått ett bokmärke, men vågade inte fråga efter ett. Hon sa i alla fall att ”tTräna på du, du får springa imorgon om du vill. Det är dessutom toppen att du tränar andra saker än bara löpning också.” Jag tar detta som ett klartecken till att mina tokträningar med core, dans, löpning och promenad på lördagar inte behöver strykas i schemat! .…men att jag ska vila de veckor Master Szalkai säger att det ska var lättare vecka – alltså inte ersätta löpningen med andra pass på gymet. Okejrå – för att det är du Josefin och för att du världens starkaste och bästa naprapat så tänker jag lyssna på ditt råd.

Åttahundrakilometersservice utförd. Check.