>Jajamensan. I farten!

Vaknade imorse och ryckte på axlarna när jag såg termometern. Minus 12 grader. Orkar inte bli grinig. Orkar inte bry mig. Blev liksom en ingenting-känsla istället. Bylsade på mig massor av kläder inför dagens långpass. Jag skulle med en bit i alla fall.>MarathonMia bjöd på striptease!Foto: Privat. Jonas, Micke, Tobias, Jag, Johan Kalle, Karin, Helena och Ken.

Efter att ha stått still med pendeln någonstans i tjottaheijti och sedan fått tagit ersättningsbuss från Öster- till Södertälje startade vi etappen Södertälje – Hornstull. Kallt. Burr. Med på turen var samordnande Ken, Kalle, Jonas, Helena, Karin B, Micke, Tobias, Johan och jag. Fortfarande kallt. Burr.

Sprang på utvalda vägar och njöt av solen, den blå himmeln och varandras sällskap. Och mitt i allt det kalla och burriga kände vi att solen värmde! Det är vår. Hur mycket minusgrader den än må vara (-6) så smalt snön där solen låg på. Jag hade alldeles för mycket kläder på mig och började i farten att kränga av mig ryggsäcken (slängde över den på Jonas som fick vara springande klädstång), av med varma vantar, lossade Garmin (som jag fäster den runt jackärmen för att inte frysa…), av med vindjacka, löparjacka. Detta samtidigt som jag springer. Använde linningen i löpartajtsen som hållare. Krängde av mig varma IF Linnéatröjan och knöt om midjan, sedan på med de andra kläderna igen. Höll fortfarande tempo kring 6 minuter/km. Proffessionell löparstrippa! Hittade alltså en tredje grej jag är bra på, på tre veckors tid. Det första var handstående väntan på NMT, det andra är baklängesgång som kräfta och nu löparstrip. Undrar när jag har användning av dessa färdigheter!?
>MarathonMia bjöd på striptease!Foto: Privat. Med solen i ryggen och lagom med kläder. Glädje.

>MarathonMia bjöd på striptease!
Det mesta kändes bra och hade jag fått välja skulle jag vilja ha dagens väder i Skövde nästa vecka. Inget slask tack. Jag kunde njuta av turen ända från Södertälje till Vårby, där tog jag tunnelbanan hem för att fira Världens Bästa Hugo som fyllt 2 år.>MarathonMia bjöd på striptease!
Dividerade lite med sonen i telefon och försökte komma på snabbaste turen från T-Centralen till Fridhemsplan. Gröna linjen har massor av stationer och blå linjen bara två däremellan. Men blå linjen har en lång transportsträcka åt bägge hållen. Gissa vad jag valde? Inget förstås. Hoppade av vid Centralen och fortsatte springa hem. Härligt väder går det inte att få nog av.

Min sväng idag: 27,91 km
Tid: 2:51:17

Snittfart: 6:08 min/km

Medelpuls: 134 (156)