>Veckan före marathon är jag lättretlig och fokuserad. Jag går in i min egen fokusbubbla och laddar mentalt. Jag sparar på energi och är petig med mat, aktiviteter, sömn och sällskap. Eller föresten. Jag är nog rätt osocial och borde inte umgås med någon. För allas trevnad. Osällskaplig.

>Min egen fokusbubbla
Så är det nu med. Jag känner fokusbubblan komma, varit lite kort mot folk idag. Och smågnällig. Det är 6 dagar kvar till Skövde, årets första mål för mig. Jag är kort i tonen och lättretlig. Helst av allt skulle jag vilja ha full kontroll över min tid och det jag gör denna vecka. Se till att äta rätt och låta evighetsmaskinen laddas. Sova bra. Vill köra min laddning. Vara själv. Långsamt, långsamt samla energin, ta fram glädjen på fredag och ge järnet på lördag.

Istället ska jag åka till England i 3 dagar. På kick off. Med 70 personer och smokingmiddag. Eller nåväl – finklänning för min del. Rimmar lite illa med min Ej-tillsatt-socker-utmnaning. Rimmar illa med ladda-inför-tävling-och-vara-ifred.

Just nu packar jag högklackat, glittersmink och löparprylar. För ska jag till barmark och 5 plusgrader tänker jag också springa. Oavsett hur späckat schemat är så ska en sista finslipning av formen hinnas med. Och då menar jag inte formen i den lilla svarta.

För att hamna mentalt rätt ska jag:
* läsa den medpackade mig Runner’s World
* springa i Asics Noosa – de blommiga
* se första nattens dans som återhämtningsträning
* fortsätta med 100 armhävningar före frukost
* självklart köra mina 100 situps innan jag somnar
* ladda med Flygplans-power-nap

Hoppas bara att jag inte är otrevlig mot mina kollegor. För lite tvär är jag. Får väl öva på att vara lite tyst och tillbakadragen några dagar. Kul utmaning föresten.

Hur fungerar du innan tävling?