>Jag flyger nämligen fram!

Jag hann inte springa på lunchen. Kom hem rätt sent efter att ha bytt till sommardäck efter jobbet. Men det var ljust. Och rumpmuskeln skrek inte direkt. En tanke flög genom skallen…”Ut och springa!”

Sagt och gjort. Eftersom jag har släpat högerbenet efter mig (nerv i kläm? stenhård Piriformis? Sätesmuskel-för-lite-stretch? Hamstrings-vajsing?) tänkte jag ta det lugnt.

Valde 6 km vid Karlbergskanalen och såg den orange himlen färga kanalen mörkröd. Gatlyktor och husfasader speglade sig i vattenytan och jag bara flög fram. Vänsterbenet var som vanligt, lite piggare och med riktigt tryck i steget…högerbenet avvaktande.

Jomenvisst. Jag borde ha förstått att det gick rätt snabbt med tanke på att jag utökade min statistik med omspringningar med 3-0. Uppvärmingskilometern 5:28, resten…håll i er 5:07, 4:59, 5:01, 4:57, 4:48 och de sista 1:35 (4:33-tempo). Det är snabbt för att vara mig.

Jag är inte skadad…bara känner delar av kroppen när jag springer. En ny upplevelse. Okej, kanhända att jag ändrar mitt doktorsutlåtande i morgon efter naprapatbesök. Men det är inte ett dugg synd om mig. Inatt ska jag sova gott och inte drömma mardrömmar om att jag missar att hämta ut min nummerlapp till maraton – vilket väckte mig gång på gång i Helsingfors förra veckan.

Längd: 6,35 km

Tid: 31:57 min

Genomsnitt: 5:02/km

Medelpuls: 156 (max 169)

Jag sprang om: 3
Blev omsprungen av: 0