Jag hade en liten tanke att fredagens ultrapass här på Gotland skulle bli sex mil precis som Årets Första Långpass hemma i Stockholm. Nu valde vi att springa fem mil med Gotland Trail Run och sedan samla ihop resterande kilometrar dagarna efter.

Benen var förvånansvärt pigga dagen efter långpasset med tanke på underlaget. Slirig löpning, hård is och djupsnö brukar sätta sina spår i baksida lår och vader. Jag och Ulle körde i och för sig 20-30 minuter FLX Online (stretchpass som erbjuds online via SATS). Lördagen valde vi att återhämtningsjogga på och köra innanförmurarnasightseeing i Visby. Vi hann med en snabbtitt i Domkyrkan och fick ihop ytterligare 5 km i distans.

Lämnar inte öjn utan sexLämnar inte öjn utan sex

”Nähe! Jag lämnar inte ön utan sex!” sade jag till Ulrika. Bara att kravla sig upp och ur den varma hotellsängen för att utforska södra delarna utanför Visby. Vi joggade upp mot Södra Hällarna och kollade in både utsiktsplatser, vattenfall och slängde oss ut i obanad terräng med djupsnö. En dryg mil senare var vi tillbaka på hotellet och fick oss en lång skön dusch.

 

Lämnar inte öjn utan sexLämnar inte öjn utan sex

Naturen bjuder på så mycket fint den här årstiden. Vi stannade till och sög i oss alla mirakel och tassade vidare till nästa klippformation, morsade på folk som var ute och spatserade. Det var förvånansvärt få löpare ute, vi mötte ingen på vår framfart.

På tillbakavägen inne i Visby brände vi på i 5:20-fart över isiga gator, med snön yrandes runt Icebugs och broddar. Med bra fäste, rätt värme i kläderna och med 64 kilometer i benen är det en frihetskänsla att få dundra genom en nästan tom stad.

Hejdå ön med 6,5 mil i benen! Vi kommer säkert tillbaka!

Samtliga bilder är privata